imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Izgalmas watchOS koncepció és kívánságlista


Jóléti körök, rácsszerkezetes dock, mindig aktív kijelző, egyedi számlapok a BirchTree kívánságlistán a júniusi watchOS frissítések előtt. Melyik tetszene a legjobban?

A BirchTree írója immár negyedik alkalommal írja meg elképzeléseit és kívánságait az új WatchOS bejelentése előtt. A vélhetően 3 hónap múlva esedékes Apple Watch szoftverfrissítés idén nem tartalmaz majd óriási változásokat (ez lesz a 6.0, és általában a páratlan főverziók hozzák a nagyobb újításokat, míg a párosak a kisebbeket), ennek ellenére kifejezetten érdekes és hasznos feature-öket találhatunk a bejegyzésben.

Jóléti körök

Ha már írtam, hogy csak apróbb változások lesznek, akkor kezdjük is a legnagyobbal, amit mi is simán el tudunk képzelni. Arra elég nagy az esély, hogy alvásfigyelő funkció érkezik majd az Apple Watch-okba. Igaz, Gurman szerint ez inkább jövőre valószínű, ennek ellenére érdekes lenne, ha az Apple a mostani körök mellett egy újabb szekcióval egészítené ki. Ebbe férne bele az alvás, illetve a meditáció, amit most a Breathe kínál.

Azt tisztán látjuk magunk körül, hogy a mostani 3 kör igenis sokakat buzdít a több mozgásra, így egy jóléti szekció valószínűleg hasonlóan pozitív hatással lehetne az emberek egészségére. Ráadásul kifejezetten passzol a mostani irányba, miszerint az Apple Watch-ot egyre inkább az egészségmegőrzés és egészségvédelem irányába fejlesztik Cupertinóban, és köthetnénk a Health apphoz.

Rácsszerkezetes dock

A mostani vertikális scrollozás helyett rácsszerkezetes elrendezésről készített rendert. Mondhatnám, hogy egy fontos változás lenne, de a dockot nem igazán használjuk az Apple Watch-on. Egyszerűen rohadt jól néz ki, és esetleg csak azért állítanám be.

Persze ez leginkább a Series 4-es órákon mutat jól, ott is a 44mm-esen, egy 38mm-es korábbi verzión kb. ilyen lenne:

Mindig aktív kijelzők

Ezt sokszor, sok helyen hallottam már: legyen olyan opció, hogy az Apple Watch kijelzője mindig aktív legyen. A mostani megoldás az enregiatakarékosság jegyében alakult ki, és eddig nagyon ragaszkodott hozzá az Apple. Ezért nem kéne alapbeállításként, el kelljen fogadni, hogy így sokat eszik az óra, de lehessen betenni turbómódba.

Egyedi számlapok

Ez is olyan téma, ami régóta rajta van a rajongók listáján. A Nike+ órák, de akár az egyedi Hermés sorozat tulajdonosai is exkluzív számlapokat is kapnak. Jó lenne, ha több cégnek, több művésznek lenne lehetősége egyedi számlapokat készíteni. Én egy kicsit tovább megyek: akár árulhatnák is az App Store-ban ezeket. A csengőhangvásárlás már a múlt, lehetne a jövő a számlapvásárlás!

Te milyen watchOS újításnak örülnél?

Forrás: BirtchTree

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!