imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jack helyett okos csatlakozó a következő iPhone-ban?


Ahogyan az lenni szokott, szeptember közeledtével egyre több a találgatás azzal kapcsolatban, hogy mivel készülhet az Apple a következő iPhone-generáció kapcsán. Ezekből a találgatásokból természetesen most sincs hiány, vannak érdekesebbek és kevésbé érdekesek.

Az előbbi, vagyis érdekesebb kategóriába tartozik az, amiről már korábban is olvashattunk, miszerint a következő generációs iPhone, vagy legalább annak nagyobb változata Smart Connector csatlakozót fog kapni. Ezt most megerősíteni látszik egy vázlatrajz, amit a japán Mac Fan magazin közölt, és melyen állításuk szerint az idén bemutatkozó 5,5″-es „iPhone Pro” látható. Íme:

Mac Fan iPhone 7 Pro

A rajzon egy, a jelenlegi iPhone 6s Plus méreteivel megegyező készüléket láthatunk, gyakorlatilag változatlan külsővel. Három plusz egy dologra figyelhetünk fel: először is, ott egy rondán kidudorodó dupla kamera, ami egybevág a korábbi hírekkel, miszerint ilyesmivel kísérletezik az Apple. Másodszor, ezeken a rajzokon sem látható a hagyományos 3,5 mm-es jack-csatlakozó. Harmadszor, a készülék alján ott van egy, az iPad Prókon találhatóhoz hasonló Smart Connector csatlakozó. (A plusz egy dolog az, hogy a jelek szerint Jony Ive kivett egy év szabadságot, ezért nem tervezett új dizájnt.)

Abba most ne menjünk bele, hogy mennyire valós a fenti rajz – gyakorlatilag biztos, hogy nem kiszivárgott tervekről van szó, csak az utóbbi idők pletykáit gyúrták össze –, viszont érdemes lehet eljátszani a Smart Connector gondolatával. John Gruber is így tett, aki a Daring Fireballon azt írja, eddig figyelmen kívül hagyta a csatlakozóról szóló híreket, de a különböző források miatt elkezdett gondolkozni rajta, hogy vajon tényleg beépíti-e az Apple a következő iPhone-ba, és ha igen, mire lesz jó.

iPhone 7?
Egy állítólagos iPhone 7 prototípus.

Az iPad Prókon a Smart Connector elsősorban a billentyűzetek csatlakoztatására való. Ennek talán van valamennyi értelme egy iPhone esetében is, de közel sem annyi, hogy csak ezért megjelenjen a csatlakozó. Gruber szerint akár egy mágneses töltőhöz is jó lehetne, ami lehetővé tenné azt is, hogy a jack-csatlakozó hiányában egyszerre hallgathassunk zenét fülhallgatóval és tölthessük is a telefonunkat. A kérdést feltette Twitteren is, majd csemegézett a legjobb válaszokból.

Van aki szerint jól jöhet például egy akkumulátoros tokhoz, aminek így nem lenne alul kilógó része, hiszen nem kell semmit dugdosni a Lightning portba. Gruber szerint viszont nem túl jó ötlet az iPhone-nal egyszerre bemutatni egy ilyen tokot, mert az azt sugallná, hogy az Apple szerint nem elég az akkumulátoridő – szerinte ezért is jelent meg novemberben a Smart Battery Case. Egy másik tipp szerint akár egészen új fotós kiegészítők is érkezhetnének, külső lencsékkel, vakuval, egyebekkel, egész komplett fotós „okostokok”. A fentiek mellett persze különböző dokkolókban is gondolkozhatunk – szerinted mire lehet jó a Smart Connector?

Forrás: Daring Fireball. Borítókép: Martin Hajek.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!