imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A játékfüggőség ezentúl hivatalosan is szenvedélybetegségnek minősül


Új betegség ütötte fel a fejét a digitális éterben. Az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan is bejelentette, hogy a játékfüggőség mentális egészségügyi problémának minősül.

Olyan napokat élünk, amikor már a WC-re is telefonnal járunk és a legjobb barátunk helyett az iPhone-unk az, aki a legtöbbet tudja rólunk. Nem is beszélve arról, hogy a digitális eszközök egyre nagyobb szerepet töltenek be az életünkben. Nincs ez másképpen a gamerekkel sem, akiket beszippantott a játékipar. Náluk ez a folyamat odáig fajult, hogy ezentúl a játékfüggőség hivatalosan is a szenvedélybetegségek sorát gazdagítja.

A CNN riportja szerint a „betegség” bekerült a megbetegedéseket listázó nemzetközi nyilvántartásba is, ami alapján az orvosok bármely országban képesek diagnosztizálni a betegségeket.

Ahhoz, hogy valakinél játékfüggőséget diagnosztizáljanak, három dolog együttállására van szükség:

  1. Az adott gamernél a játék, mint tevékenység elsőbbséget élvez más tevékenységekkel szemben.
  2. Változik a gamer viselkedése, megszűnik számára a külvilág.
  3. Hosszútávon (legalább egy év) megromlik a gamer családi és szociális élete.

Fontos elmondani, hogy csak azért, mert valaki több órát játszik a gép előtt, még nem válik függővé. Az Apple három új funkciót épített be az iOS 12-be, amelyek korlátozzák az iPhone túlzott használatát:

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!