imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Játékkonzolként tér vissza az iPod?


Lehet, hogy tényleg történni fog valami az iPoddal, ugyanis egyre nagyobb a mozgolódás a termék körül. Most éppen a konzol kategóriába rakta át az Apple a három és fél éve nem frissült terméket.

Érdekes dolgok történnek mostanában az alapesetben egyik legkevesebb rivaldafényt kapó Apple-termékkel, az iPoddal. Ugyebár alig egy hete jött szóba a Mac Otakarának köszönhetően, hogy állítólag 2019-ben az Apple kiadja az iPod touch hetedik generációját is. Meglehetősen értetlenül álltunk a hír hallatán, hiszen az iPod touch relatív drága, ennyi pénzért meg inkább iPhone-t vesz az ember – az azért mégis egy több felhasználási lehetőséggel rendelkező termék. Mindenesetre a kommentek közt megjelentek azok is, akiknek lenne igényük rá.

Egy, az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalába benyújtott kérelem azonban most új köntösbe helyezi a frissítés hírét. A hivatal különböző kategóriákban jegyzi a szabadalmakat. Az iPod touch egészen idáig az úgynevezett International Class 9 alá esett, ami az audiovizuális és információtechnológiai eszközök csoportját takarta. Ebben nincs is semmi meglepő.

A mellékelt ábra.

Most viszont, több mint egy évtizeddel a bemutatása után az Apple egy újabb kategóriában is oltalmat kért rá. Méghozzá az International Class 28 kódnéven futó játékok, játékszerek és sport áruk alá eső „Elektronikus játékra szolgáló kézi egység; Kézi játékkonzol“ alosztályban. Mellékletnek pedig csatoltak az iPod weboldaláról egy képernyőképet, amin a játékok részleghez van görgetve.

Most két reális opció képzelhető el. Az egyik, kevésbé izgalmas, hogy egész egyszerűen csak most kapcsoltak, hogy kéne oltalom Class 28-ban is, nehogy valami szabadalmi troll megszivassa őket. A másik, kevésbé esélyes, de elképzelhető verzió pedig, hogy tényleg lesz 2019-ben új iPod touch, amit az Apple valamilyen formában, de a játékoknak fog szentelni.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket…

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!