imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Játékkonzolként tér vissza az iPod?


Lehet, hogy tényleg történni fog valami az iPoddal, ugyanis egyre nagyobb a mozgolódás a termék körül. Most éppen a konzol kategóriába rakta át az Apple a három és fél éve nem frissült terméket.

Érdekes dolgok történnek mostanában az alapesetben egyik legkevesebb rivaldafényt kapó Apple-termékkel, az iPoddal. Ugyebár alig egy hete jött szóba a Mac Otakarának köszönhetően, hogy állítólag 2019-ben az Apple kiadja az iPod touch hetedik generációját is. Meglehetősen értetlenül álltunk a hír hallatán, hiszen az iPod touch relatív drága, ennyi pénzért meg inkább iPhone-t vesz az ember – az azért mégis egy több felhasználási lehetőséggel rendelkező termék. Mindenesetre a kommentek közt megjelentek azok is, akiknek lenne igényük rá.

Egy, az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalába benyújtott kérelem azonban most új köntösbe helyezi a frissítés hírét. A hivatal különböző kategóriákban jegyzi a szabadalmakat. Az iPod touch egészen idáig az úgynevezett International Class 9 alá esett, ami az audiovizuális és információtechnológiai eszközök csoportját takarta. Ebben nincs is semmi meglepő.

A mellékelt ábra.

Most viszont, több mint egy évtizeddel a bemutatása után az Apple egy újabb kategóriában is oltalmat kért rá. Méghozzá az International Class 28 kódnéven futó játékok, játékszerek és sport áruk alá eső „Elektronikus játékra szolgáló kézi egység; Kézi játékkonzol“ alosztályban. Mellékletnek pedig csatoltak az iPod weboldaláról egy képernyőképet, amin a játékok részleghez van görgetve.

Most két reális opció képzelhető el. Az egyik, kevésbé izgalmas, hogy egész egyszerűen csak most kapcsoltak, hogy kéne oltalom Class 28-ban is, nehogy valami szabadalmi troll megszivassa őket. A másik, kevésbé esélyes, de elképzelhető verzió pedig, hogy tényleg lesz 2019-ben új iPod touch, amit az Apple valamilyen formában, de a játékoknak fog szentelni.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket…

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!