imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Játékot fejlesztesz? Mutasd be az Apple-nek


Az Apple e-mailben invitálja a fejlesztőket, akik szeretnének bekerülni az Arcade kínálatába.

Számomra a legérdekesebb a márciusi Keynote-ban Apple szolgáltatásdömpingből egyértelműen az Apple Arcade volt. Egyfelől rengeteget használom az iPhone-om játékra, és elég sokat is költök rá; ezért jobban érdekel, mint a hírek újszerű olvasása vagy a Netflix mellett egy másodlagos filmforrás (pár hét, és viszlát HBO Go). Másfelől ez legalább világszerte elérhető lesz, vagyis az egyetlen a sorban, amit majd mi is használhatunk a bevezetés első napjától.

Az megint más kérdés, hogyan oldja majd meg az Apple a kínálat minőségét az első napon, és hogyan lesz képest ezt magasan tartani. Már a bemutatón elmondták, hogy kapcsolatban állnak számos, már bizonyított fejlesztő csapattal, akiket akár anyagilag is támogatnak, hogy exkluzív címeket készítsenek az Apple előfizetői platformjára.

Ez azonban önmagában nem elég. Persze jó lesz majd jó minőségű játékokkal játszani, de szükség van kisebb, egyszerűbb programokra, illetve új megoldásokra, friss gondolatokra is. Utóbbira úgy tűnik az Apple most kifejezetten vadászik.

Az Arcade fejlesztői fórumán már március óta lehetősége volt a fejlesztőknek bemutatni terveiket, most azonban továbbléptek eggyel Cupertinóban. E-mailben keresik meg a fejlesztőket az alábbi szöveggel:

Márciusban bemutattuk az Apple Arcade-et, a világ első előfizetéses játék szolgáltatását mobilra, desktopra és a nappaliba. Szorosan együtt dolgozunk a világ leginnovatívabb játékfejlesztőivel hogy a játákaikat elhozzuk az Apple Arcade-be. Ha épp egy forradalmi még meg nem jelent játékon dolgozol és szeretnéd ha az Apple Arcade része lehetne, lépj velünk kapcsolatba.

A lényegi rész itt a meg nem jelent részen van. Ahhoz, hogy valóban megérje majd az előfizetés a pénzét, olyan játékokkal kell megtöltenie az Apple-nek, ami máshol nem elérhető. Kérdés, hogy ez mennyire éri majd meg a fejlesztőknek, mennyivel lesz jobb/rosszabb üzletileg ezen a platformon megjelenni. Amit tudunk, hogy több mint félmilliárd dollárt terveznek első körben befektetni, ezért ha te ismersz ilyen fejlesztőket, feltétlenül szólj nekik!

Mi pedig már nagyon várjuk, hogy ősszel előfizethessünk!

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!