imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jelentős fejlődésen ment keresztül Siri egy év alatt


A The Loup Ventures elemzői csak úgy mint tavaly, idén is 800 kérdést tettek fel a piacvezető digitális asszisztenseknek. Mind közül Siri fejlődött a legtöbbet, igaz, volt is hova…

A Loup Ventures évről-évre leteszteli, mennyire okosak is azok a virtuális asszisztensek. Ehhez egy 800 kérdésből álló kérdéssort használnak, amelyre a Google Assistantnak, Alexának, Cortanának és Sirinek is felelnie kell. Noha az Apple asszisztense továbbra is bőven a Google-é után kullog, azért van remény a fejlődésre.

Tavaly ugyanennek a 800 kérdéssornak csak 66%-ára tudott helyesen válaszolni a Siri, ami elég gyászos eredmény, figyelembe véve, hogy a Google Assistant 75%-ot virított. Idén viszont jelentősen javult a helyzet, és már a kérdések 78,5%-ára sikerült helyes választ adni. Érdekes módon egyébként nem a kérdések megértésével van baj, hiszen az 99%-os pontossággal ment, hanem releváns találat kibökésével.

A témakörökre bontott eredményeket nézve további érdekességeket bogarászhatunk ki. Például a Command (parancs) kategóriában Siri teljesített a legjobban. Ide az olyan felszólítások tartoztak, mint a „kapcsold fel a villanyt“, „kapcsold be a Bluetooth-t“, állíts be emlékeztetőt“. De nem volt még rossz a helyismeretet igénylő kérdésekre adott válaszarány sem, és a navigáció terén is relatív megbízhatónak bizonyult. Igaz, ezeken a területeken továbbra is a Google az egyeduralkodó.

Összegezve, Siri a teszt alapján valamivel kevesebb, mint egy év lemaradásban van a Google asszisztenséhez képest. Őszintén szólva, ez jóval kevesebb, mint amire előzetesen számítottam volna…

Forrás: The Loup Ventures

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!