imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jelentős Office for iPad frissítés érkezett


Hosszú évek várakozása után négy hónapja mutatta be a Microsoft az Office irodai programcsomag iPades változatát. Szerencsére azóta is folyamatosan dolgoznak a szoftvereken, minden egyes frissítésnél tök jó új funkciókat építenek be a Word, Excel és PowerPoint appokba.

A fejlesztők folyamatosan figyelik milyen kérések érkeznek hozzájuk a felhasználóktól, és igyekeznek ezekből megvalósítani a legnépszerűbbeket.  Nézzük röviden az újdonságokat az alkalmazások 1.1-es verziójában!

Word

Office for iPad – Word

Mivel a Word nem kapott túl sok olyan újdonságot, ami csak ebben az alkalmazásban található meg, ezért itt szedem össze az egész csomagra érvényes frissítéseket. Egyrészt, mostantól tudunk PDF-eket exportálni a Share menüben, szóval például e-mailekben elküldhetjük a szerkesztett dokumentumainkat ebben a formátumban is. Másrészt – és szerintem ez talán a legjobb újítás eddig –, mostantól bármilyen betűtípust használhatunk az Office csomagban olyan külső alkalmazásokon keresztül, mint például az AnyFont! Így gyakorlatilag tényleg asztali szinten szerkeszthetünk dokumentumokat az iPaden.

Ezen kívül a Wordben kicsit javították a képkezelést, mostantól az appon belül tudjuk megvágni a beillesztett képeket, így végre nem csak átméretezni lehet azokat.

Excel

Office for iPad – Excel

Az Excelben a legfontosabb újítás, hogy javították a pivot táblák kezelését. Mostantól kedvünkre rendezgethetjük, szűrhetjük, frissíthetjük a pivot tábláinkat (ha az adatokat magából a fájlból veszik a táblák), és kedvünkre színezgethetjük és formázhatjuk is őket.

Könnyebben jelölhetünk ki több mezőt a „pöccintés” funkcióval. Ezt nehéz elmagyarázni így, de a lényeg, hogy ha kiválasztunk egy cellát, majd egy irányba gyorsan húzunk rajta egyet az ujjunkkal, akkor a következő üres celláig az összeset kijelöli az alkalmazás.

Sokan használják külső (bluetooth-os) billentyűzettel az Office alkalmazásokat. Nekik lehet jó hír, hogy a Microsoft beépítette a jól megszokott billentyűkombinációkat az iOS Office-ba is, vagyis mostantól minden olyan gyorsbillentyű működik, amit az asztali változaton megszoktunk – persze ha a hozzá tartozó funkció elérhető az iPades változatban is.

Az exceles AirPrint nyomtatáson is finomítottak picit, többféle papírméretből választhatunk és a munkafüzetek megjelenését is módosíthatjuk a papíron.

PowerPoint

Office for iPad – PowerPoint

Nekem sosem volt a szívem csücske a Microsoft prezentációs szoftvere, mivel a Keynote-ot ezerszer jobbnak tartom. De itt sem lazsálnak a fejlesztők, csomó újítást kapott az 1.1-es verzió. Végre megérkezett a prezentációs nézet, vagyis az iPadeünkön láthatjuk a következő diákat, a jegyzeteinket, stb., miközben a kivetőn a hallgatóság látja a tényleges prezentációt.

Ha eddig hiányoltuk a videókat a Office for iPades prezentációkból, mostantól ezzel sem lesz gond. A Camera Rollból bármilyen videót beágyazhatunk a prezentációkba, és természetesen le is játszhatjuk ezeket a beágyazott tartalmakat.

Kapunk még mindenféle annotációs eszközöket, név szerint egy tollat és egy radírt, úgyhogy ha firkálgatni akarunk a diákra mostantól ezt is megtehetjük. Ezen kívül al linkeket is szerkeszthetjük alkalmazáson belül.

 

Röviden ezek hát a frissítések. Szerintem ez nem kevés, látszik, hogy a Microsoftnál nagyon figyelnek az Apple-felhasználók visszajelzéseire, és tényleg ezek alapján próbálják alakítani az Office iPades változatát. Szerintem nagyon jó irányban haladnak folyamatosan egyre jobb lesz a szoftver.

A Microsoft Office for iPad alkalmazások ingyenesen letölthetők az App Store-ból. Így meg tudjuk nézni a mások által létrehozott dokumentumokat. Ha szerkeszteni is szeretnénk, akkor szükségünk van egy Microsoft Office 365 előfizetésre. Ez 99 euróért megvásárolható az alkalmazáson belül, vagy az otthoni egyszemélyes egyéves előfizetés most ajándékba jár minden, az iSTYLE-nál vásárolt Machez.

Forrás: Office Blogs.

Kedvezmény az iSTYLE-ban új Erste Max Hitelkártyával

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!