imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jelentősen átalakított Apple Music-ot mutathatnak be a WWDC-n


Az idei WWDC-n lesz egy éves az Apple zenei streaming-szolgáltatása – a Bloomberg értesülései szerint ebből az alkalomból az Apple jelentősen átalakíthatja az Apple Music kezelőfelületét azzal a céllal, hogy egyszerűbben lehessen kezelni.

Az Apple Music jelenleg nagyjából 13 millió fizetős felhasználóval rendelkezik, legalábbis ezt az adatot közölte nemrég a Tim Cook a negyedéves pénzügyi eredmények ismertetése során. Ez szép eredmény egy év alatt, de tény, hogy a szolgáltatást többen kritizálták a bonyolult kezelőfelület és egyes funkciók hiánya miatt. A Bloomberg forrása ugyan nem szeretett volna konkrétumokat elárulni, de valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha arra tippelünk, hogy főleg ezen a téren várhatók változások.

A kezelőfelület átalakításán kívül az iTunest is jobban integrálnák a rendszerbe – furcsa is a mostani teljes elkülönítés a vásárlás és a streamelés között. Emellett állítólag a rádióadók és a Beats 1 terén is érkeznek újdonságok – korábban is szóltak már arról hírek, hogy az Apple (pontosabban a Beats Electronics) levédette a Beats 2, Beats 3, Beats 4 és Beats 5 neveket. Még az is lehet, hogy a végén Magyarországon is elindul az online rádióadó valamelyik csatornája.

Balról jobbra: Ian Rogers  (aki azóta elhagyta az Apple-t), Luke Wood (ő a felelős a Beats fejhallgatókért az Apple-ön belül), Trent Reznor, Jimmy Iovine és Dr. Dre | Kép forrása: Bloomberg
Balról jobbra: Ian Rogers (aki azóta elhagyta az Apple-t), Luke Wood (ő a felelős a Beats fejhallgatókért az Apple-ön belül), Trent Reznor, Jimmy Iovine és Dr. Dre | Kép forrása: Bloomberg

A lap azt is tudni véli, hogy a Beats felvásárlása után a két cég eltérő vállalati kultúrája miatt kisebbfajta csatározás alakult ki a vezetőségen belül, aminek következtében többen távoztak. A Bloomberg ennek a viszálynak tulajdonítja azt is, hogy az Apple Music minősége nem lett olyan, amit a cégtől megszokhattunk. Éppen ezért volt néhány változás a csapatban, az új Apple Music-on Trent Reznor (a Nine Inch Nails frontembere) mellett most már Robert Kondrk, az iTunes tartalmakért felelős igazgatója is dolgozik, és besegít Jony Ive csapata, valamint Eddy Cue és Jimmy Iovine is.

Tavaly először több bevételt termeltek a streaming-szolgáltatások mint a letöltések. | Forrás: Bloomberg
Tavaly először több bevételt termeltek a streaming-szolgáltatások mint a letöltések. | Forrás: Bloomberg

Iovine-ról, a híres producerről, akit a zeneipar önjelölt fenegyerekeként is felfoghatunk további pletykák is keringenek. A Beats társalapítójának nincs hivatalos titulusa az Apple-nél, mindenki csak úgy hivatkozik rá, hogy „Jimmy”. Állítólag elég öntörvényű, és nem egyszer fordult elő az, hogy megkerülte az Apple vezetését és a zenekiadókat valamint menedzsereket, hogy közvetlenül az előadókkal tárgyaljon. Mondjuk azt el kell ismerni, hogy elég sikeres, mivel állítólag ő a felelős azért, hogy Taylor Swift végül kibékült az Apple-lel az első támadás után, most pedig már a cég reklámaiban szerepel. Ezen kívül Jimmy intéz minden exkluzív Apple Music tartalmat.

Jimmy Iovine és Tim Cook a tavaly WWDC-n. | Kép forrása: Bloomberg
Jimmy Iovine és Tim Cook a tavaly WWDC-n. | Kép forrása: Bloomberg

A szolgáltatások egyre fontosabb bevételi forrást jelentenek az Apple számára. A 2003 óta először csökkenést mutató második negyedéves eredményekből kiderült, hogy a március végével lezárult három hónapban ez volt a második legnagyobb bevételt termelő termékkategória az iPhone után. A szolgáltatásokból származó bevétel ráadásul 20%-kal, összesen 6 milliárd dollárra növekedett.

Forrás: Bloomberg via The Verge. Borítókép: AppAdvice.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!