imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jelentősen fejlődhet a jövő iPhone-jainak előlapi kamerája?


A fejlesztők már megkapták az iOS 9 első bétáját, és ahogy az lenni szokott, néhányan elkezdtek kutakodni a kódban, hátha találnak valami olyan érdekességet, ami a később érkező iPhone-ok technikai specifikációival kapcsolatos.

Hamza Sood pedig bele is futott bár izgalmas részletbe az előlapi FaceTime-kamerát illetően. Ő az a fejlesztő egyébként, aki nagyjából két évvel ezelőtt kiszúrta a szintén bétaverziós iOS 7-ben, hogy támogatja az ujjlenyomatok kezelését, valamint a lassított felvételeket videórögzítés esetén – aztán az iPhone 5s-ben meg is jelent mindkét funkció. Hamza most az alábbiakra bukkant:

Vagyis a kódból az derül ki, hogy az jövő FaceTime-kamerái támogathatják a 1080p felbontású videókat, a 240 fps-es lassított felvételeket, a panorámaképeket és a vakut is. Mivel az „s-frissítések” jelentős fejlődést szoktak hozni a kamera terén, logikusnak tűnik, hogy az idén várható új iPhone-ok követik ezt a trendet.

Főleg, hogy a selfie-k virágkorukat élik, a jelenlegi iPhone-ok előlapi kamerája pedig relatíve alacsony felbontású képeket és videókat tudnak rögzíteni (1,2 megapixel és 720p). Kérdés persze, hogy ténylegesen jelentenek-e valamit a kódrészletek, ugyanis ezek közül egyik sem feltétlenül előlapi kamerába való funkció. Panorámakép? Végül is hasznos lehet, ha valakinek akkora az arca, hogy nem fér be egy sima fotóba. Vaku? Nem biztos, hogy szívesen vakuzzuk szembe magunkat. A 1080p videó még érthető, bár előre félünk, hogy ezzel megsokszorozódik az álló képarányban felvett videók amúgy is népes tábora.

Szóval lehet, hogy az iOS 9 csupán elméleti szinten támogatja majd ezeket a funkciókat, tényleges hardver nem kerül a szoftver alá, így egyáltalán nem szabad készpénznek venni a fentieket. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy az Apple szeretné még jobbá tenni a jelenlegi iPhone-ok amúgy sem rossz kameráját. Nemrég 20 millió dollárért felvásárolták például a LinX nevű, kifejezetten hordozható eszközökbe szánt kamerákat fejlesztő céget – akik elég magabiztosan azt állították, hogy az ő kameráik a legjobbak ebben a műfajban a piacon.

Forrás: The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!