imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jet Black Galaxy S7

Jet Black színt kaphatnak a Samsung Galaxy S7-ek


A dél-koreai gyártónak mostanában elég sok gondja akadt készülékeivel. Valahogy pedig fel kellene húznia az eladásokat. Egy új szín jó ötlet lehet, és ugye bevált recepten ne változtass…

Arról, hogy a Samsung most nehéz időket él már számtalanszor írtunk. A felrobbanó akkumulátorok miatt kénytelen volt visszahívni az egyik legjobban fogyó csúcskészülékét, a Galaxy Note 7-et. Mindeközben kiderült nem csak a telefontápokkal, de a mosógépjeibe szereltekkel is gond van. Biztos tehát, hogy milliárdos méretre tehető a cég vesztesége. Ezt pedig vissza kell hozniuk valahogy.

Egy új szín pedig mindig kiváló ötlet lehet. Akármilyen meglepő, rengeteg vásárló van, akit a felbontásnál, kameraképességeknél, processzormagoknál is jobban érdekel az, hogy milyen árnyalatokban pompázik a telefonja. Az iPhone 7-ek esetében is nagy húzóerőt jelentenek az új fekete borítások. A recept úgy látszik működik a koreaiaknál, a most novemberben bemutatott Coral Blue verzióból körülbelül 15 ezer példány fogy naponta. Összehasonlítás képpen az iPhone 7-ből a hetekben átlagosan 10 ezer egység kerül eladásra.

Coral Blue Galaxy S7

Nem véletlen hát, hogy a Samsung is kedvet kaphatott felpattanni a fényesfekete borítás vonatra. A The Korea Herald értesülési alapján ugyanis a dél-koreai vállalat mesterterve az lenne a kilenc hónapos Galaxy S7 és S7 Edge eladásainak felpörgetésére, hogy kidobnak rá még egy új, ezúttal Jet Black-szerű házat.

Ha az iparági forrásokra hivatkozó lap értesülései pontosnak bizonyulnak, nem ez lesz az első alkalom, hogy a Samsung kicsit az iPhone-okhoz igazítja a színpalettáját. Pár hónappal az iPhone 6s-sel debütált Rose Gold árnyalat megjelenése után a cég kidobta saját megoldásást a Galaxy S7 telefonokra szánt Pink Gold színnel.

[Sidenote] Mielőtt megindulna a másol, nem másol vita, tisztázzuk: ez egy ilyen iparág. Tulajdonképpen mindenki másol mindenkiről, nekünk nem attól lesz jó egy készülék, ha az eredeti ötletekkel van tele, hanem attól, ha jól működik. Szóval fölösleges belemenni a másik cég anyázásába, egyszerűen csak azt a terméket kell venni, amelyik neked jobban tetszik.

Pink Gold Galaxy S7

A lépés kicsit furcsának tűnhet (ezért is érdemes helyén kezelni a híresztelést), mivel az Androidos csúcskészülékből jelenleg is van egy kicsit fényes felületű Onyx Black kiadás. Igaz, hogy ez nem Jet Black, de azért mattnak sem mondható. Így ha tényleg valaha is megérkezik a színfrissítés, az minden bizonnyal még csillogóbb lesz.

Érdekes ügyfélpolitika ez egyébként. Nemrég az Apple körül is felmerült, hogy esetleg érkezhet Jet White iPhone 7. Akkor azt írtuk – és ezt most is tartjuk -, hogy bátor dolog egy már kiadott készüléket ilyen módon frissíteni. Hiszen teljesen jogos lehet a felháborodás azok részéről, akik a bemutató után nem sokkal lecsaptak egy termékre, majd pár hónap múlva ugyanaz megjelenik egy olyan színben is, ami számukra még nem volt elérhető. Mindenesetre a fenti számokból úgy látszik a dolog működik, szóval könnyen elképzelhető tényleg meglépi ezt a Samsung.

Arra azért kíváncsi leszek, mennyire fog karcolódni…

Forrás: Mac Rumors és The Investor

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!