imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jimmy Iovine is interjút adott az Apple Music-kal kapcsolatban


Eddy Cue az USA Todaynek árulta el, hogy pontosan hányan is regisztráltak az Apple Music szolgáltatásra a megjelenés utáni első öt hétben, a Beatstől az Apple-höz kerülő Jimmy Iovine pedig a London Evening Standardnek árult el pár érdekes részletet.

Nem meglepő módon Iovine nincs elragadtatva attól, hogy a vetélytársak hogyan bánnak a zenével, egész pontosan a „nem elegáns” kifejezést használta, az algoritmusok által összeválogatott lejátszási listákra utalva – az Apple Music egyik legnagyobb előnye az Apple szerint pont a kézi válogatás, melyet hús-vér emberek végeznek:

Nagyon sokan vannak. A zene megérdemli az eleganciát, a terjesztés pedig nem a legjobb jelenleg. Ott van mindenhol, és van hozzá egy csomó eszköz. Ennyi. Igazából ez a zene terjesztésének egy nagyon nem elegáns, korlátolt módja. Steril, algoritmusok szabályozzák és zsibbasztó. […] Az algoritmusok nem érzik a finom részleteket, a stílusok keverését. Így hát felvettük a legjobb embereket akiket ismertünk. Több százat.

Zane Lowe | Kép forrása: The Drum
Zane Lowe | Kép forrása: The Drum

Kitért a Beats 1-ra is, illetve arra, hogyan csábították el többek között Zane Lowe-ot a BBC Radio 1-tól, Londonból. Iovine elmondta, hogy ez egyáltalán nem volt egyszerű feladat, de megérte, mert Lowe hihetetlen munkát végzett az Apple-nél az első 19 hétben. Arra is kitért, hogy az Apple-lel már bőven Steve Jobs idejében is szorosan együttműködött:

A Napster megjelenése keményen fejbe vágott. Abban a percben amint megláttam, tudtam, hogy bajban vagyunk. Tudtam, hogy a zeneipar nem fog tudni mit kezdeni vele. Azt mondtam magamnak: »oké, próbálkozzunk meg a techiparral.« Három évig kerestem egy kapcsolatot a technológia világában akivel tudnék dolgozni.

Így jutott el Steve Jobshoz, akinek tanácsokat adott és ott volt az iTunes megjelenésekor, mikor is hivatalossá vált a kapcsolat. Természetesen szóba került a Taylor Swift-ügy is, vagyis hogy miért is csinált teljes hátraarcot az Apple az énekesnő által írt nyílt levél után.

Eddy felébredt vasárnap reggel, majd felhívott, és azt mondta: »ez probléma.« Én meg: »igen, talán van valami, amit nem ért.« Erre azt mondta: »Miért nem hívod fel Scottot?« [Scott Borchetta, Swift kiadójának vezetője] Így hát felhívtam Scottot, visszahívtam Eddyt, aztán Eddy és Tim hívtak vissza engem, és azt mondták: »tudod mit, azt akarjuk, hogy igazságos legyen a rendszer, hogy az előadók jól érezzék magukat, úgyhogy gyerünk, csináljuk.«

Taylor Swift | Kép forrása: London Evening Standard
Taylor Swift | Kép forrása: London Evening Standard

Az egész folyamat Iovine szerint „nem tartott tovább egy cipővásárlásnál”, vagyis állítólag tényleg nagyon gyorsan változtatta meg az Apple felső vezetése az egész üzleti modellt.

Forrás: London Evening Standard via 9to5Mac. Borítókép: London Evening Standard.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!