imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jó eséllyel egyáltalán nem lesz Touch ID az iPhone 8-ban


Egy darabig még bizakodtunk benne, hogy az Apple legalább másodlagos opciónak megtartja az ujjlenyomat-olvasót. Most viszont, ahogy egyre több mindent tudunk meg a HomePod szoftveréből, nagyon úgy tűnik, teljesen leváltják a TouchID-t.

Guilherme Rambo nem tud megállni. Miután látszólag már mindent elspoilerezett az iPhone 8-ról, most újabb részletekkel jelentkezett. Célkeresztben az arcfelismerés, amit mostantól FaceID-nek fogok nevezni.

A fentebb látható kódsorból elég egyértelműen következtethetünk arra, hogy a FaceID alkalmas lesz az Apple Pay-es fizetések lebonyolítására. Ez pedig az egyik utolsó szög lehet a TouchID koporsójába. Idáig a külföldi szaksajtóban is úgy számoltak, hogy lehet akármilyen szép és jó a FaceID, azért a fizetések jóváhagyására nem igazán alkalmas megoldás (senki nem akar a terminál fölé hajolgatni egy íriszszkennelésre), így ha másért nem, legalább ezért megmarad az ujjlenyomatos azonosítás.

Úgy tűnik, az Apple-nek sikerült olyan megoldást kifejlesztenie, ami alkalmassá teszi a FaceID-t még a fizetés lebonyolítására is. Ebben minden bizonnyal nagy szerepet kap majd a szintén a HomePod szoftveréből kiszivárgott információ, miszerint a telefon akár az asztalon fekve is felismerheti majd gazdáját. Na meg a következő, szintén most felfedezett kódrészlet.

A Pearl ugye a FaceID kódneve. Az tehát, hogy „front” és „back” pearl is szerepel a kódban valószínűleg azt jelenti, hogy az elő- és hátlapi kamera is képes lesz elvégezni az azonosítást. Ismét egy olyan dolog, ami jól jöhet többek közt a fizetéskor. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy a „numberOfAppsUsingPearl” sor alapján feltehetően third-party alkalmazások is használhatják majd a FaceID nyújtotta előnyöket, csakúgy mint most a TouchID-t.

Az egyetlen kósza reménysugár a TouchID megmaradására a fentebb is látható „multi biometrics” részlet. Igen ám, de ez azon felül, hogy jelentheti a TouchID és FaceID együttműködését, legalább annyira utalhat arra is, hogy több arcot jegyeztethetünk meg a rendszerrel.

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy az Apple olyan FaceID-t fejlesztett, ami minden szempontból tudni fogja azt, amit a TouchID, csak még extrába más járulékos előnyökkel is jár majd. Márpedig ha ez a helyzet, akkor tényleg fölösleges bánkódni az ujjlenyomatos azonosítás elvesztése miatt.

Forrás: Macrumors

Arról, hogy Handras hogyan vélekedik a mostani helyzetről, itt olvashattok részletesebben. Ha mindenképp ragaszkodsz a TouchID-hez, akkor még most érdemes lehet lecsapnod valamelyik akciós modellre a jelenlegi kínálatból, hiszen lehet, hogy ezek lesznek az utolsó iPhone-ok ujjlenyomat-leolvasóval.

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!