imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jobb lesz az új iPad Pro, mint amire számítottunk


Feltéve, ha beigazolódnak a kódmágus Guilherme Rambo friss információi. Nem lesz szenzorsziget, de kapunk kéttájolású Face ID-t, USB-C-t 4K HDR kimenettel külső monitorokhoz és AirPods-szerű Apple Pencilt is. Wow.

Régóta akartam már ennyire, hogy egy – egyébként elég megbízható – Apple-ös forrásnak igaza legyen. Ugyanis, ha mindaz megvalósul, amit az iPhone X szivárogtatásokban kardinális szerepet játszó Guilherme Rambo kismadarai megsúgtak, akkor az akár idén őszre várható iPad Pro veszettül jó készülék lesz. Mondom, miért:

1. Nincs noccs’
Az már szinte biztosra vehető, hogy az új iPad követni fogja a legújabb dizájnelveket, és vékonyabb kávával, OLED kijelzővel (elnézést, ez nem volt benne a forrásban, csak valamiért odareméltem – a szerk.), Home gomb nélkül fogja megjeleníteni a tartalmakat. Rambo szerint viszont annyira azért vastag marad a káva, hogy bele tudják pakolni a Face ID-hez szükséges szenzorokat. Magyarul nem lesz szenzorsziget.

Na, így NEM fog kinézni.

2. Megfeküdt Face ID
Oké, hogy Home gomb, és következésképpen Touch ID nélkül érkezik majd az új iPad, de mivel a tabletet fektetve is sokat használja az ember, kérdéses volt, hogy hogyan fog működni az arcfelismerés, ami eddig kizárólag egy irányban volt képes azonosítani. Nos, úgy, hogy iPaden két irányban is képes lesz arcfelismerni. Ehhez valószínűleg két szenzort is bele kell pakolni, de a pontos technológiai megvalósítást majd meglátjuk.

3. Külső monitorok hellóka!
Rambo is megerősíti az USB-C-re való átállás tényét iPaden. De itt még nem áll meg a sztori! Hozzáteszi, hogy az új csatlakozónak köszönhetően az iPadet külső monitorokhoz is csatlakoztathatjuk majd, amikre 4K-s HDR anyagokat is tud szórni. Ejha!

4. AirPencil
Közelgőben az Apple Pencil új verziója, amely a tervek szerint az új iPaddel együtt fog érkezni valamikor. Az egyik nagy trükk az AirPods-szerű közelségen alapulú csatlakoztatás lesz. Magyarul elég lesz csak közel vinni az érintőceruzát az iPadhez, rányomni a csatlakozásra és meg is volnánk.

5. Delej-dugalj
Végül, de nem utolsó sorban átgondolják majd a Magnetic Connectort is, amin keresztül a különböző kiegészítők – például a Smart Keyboard – csatlakozni tud a készülékhez. Ha minden igaz, akkor az eszköz aljáról a hátlapra költözik majd a csatlakozó, amihez természetesen egy sor új gyári kiegészítő is társul majd (a régiek meg nem, gondolom).

Azt, hogy mikor érkezik az új készülék egyelőre nem tudjuk. Bízunk benne, hogy október végén, egy izgalmasabb Maces eseménnyel együtt bemutatják ezt az iPad Prót is. Lehetőleg a fentebb ismertetett paraméterekkel…

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!