imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jobban fogy az iPhone, mint tavaly


Ha azt gondolnád, hogy az emberek egyre kevésbé kívánnak rá az iPhone-ra, akkor tévedsz. Pedig nekem is ez volt a megérzésem, főleg szegény jack haláltusáját elnézve. Az iPhone 7 eladások ennek ellenére nem csökkentek a tavalyihoz képest, sőt, nőtt azon felhasználók száma, akik más platformokról váltottak.

Egy érdekes adatot hozott napvilágra a Consumer Intelligence Research Partners nevű cég. Kimutatták, hogy tavalyhoz képest kevesebb Androidos kolléga váltott iPhone 7-re, mint egy évvel korábban iPhone 6S-re, viszont többen, mint iPhone 6-ra.

applestore

Az iPhone 6 és 6 Plus brutális eladásokat produkált 2014-ben. Az első hétvégén 10 millió darab talált gazdára. Az iPhone 6S és 6S Plus 13 millióval nyitott. Ezek persze csak az első körös kiemelt országokra értendőek, ebben nincsenek benne azok a helyek, ahol csak később debütáltak. Tehát nem tartalmazza többek között Magyarországot sem.

Az iPhone 7-et bár sokan kritizálták, úgy tűnik annál többen kaptak kedvet a vásárláshoz. Valószinűsíthető, hogy ehhez jócskán hozzátesznek a dizájn váltások is. 2014-ben 12% új Androidos vásárlója volt az Apple-nek, és ekkor többen vettek azok is, akik előtte iPhone-t használtak. Rá egy évvel az iPhone 6S-nél már csak 26% volt ez az arány. Idén pedig kb. 18%, ami nem rossz, de ugye a forma is maradt ugyanaz.

iphone-7-sales-stats

A hardver erősebb lett, a processzor “okosabb”, a kamera szebb képeket csinál, amiből ráadásul már kettő is van. Lett Jet Black kivitel és 256 GB-os tárhely, szóval akárhogy is próbálunk fogást találni rajta, nem igazán lehet. Leszámítva persze az audio jack bemenetet, de idővel ez a seb is be fog gyógyulni.

Schermafbeelding-2016-09-08-om-17.10.04

Ennek ellenére a jelenlegi 6S tulajoknak nem sok az okuk a váltásra. A telefonok evolúciója kicsit megtorpant, már nem fejlődnek annyira rohamosan a komponensek, mint korábban. Vagyis számok alapján igen, de a baromi gyorsból lesz jövőre villámgyors. Ez lassan olyan, mint a 256GB-os és 32GB-s közötti különbség. Szinte semmi. Talán, akinek fontos a kamera, amiatt érdemes váltani, de egyébként a 6S is brutál jó telefon és még 2-3 évig az is lesz.

iphone-7-1473278832

Előtte már az 5S is igen csak időtálló telefon volt, tehát nem meglepő, hogy az iPhone tulajok nem rohannak egyből újat venni. A piac továbbra is bővül, ami 2020-ig biztosan nem fog megállni szóval várhatóan az iPhone eladások is arányosan fognak növekedni.

Így vagy úgy, de az Apple-nek biztosan nem kell még egy ideig nélkülöznie. És van is egy kis ideje arra, hogy átgondolja, merre tartanak, és hogyan szeretnék átformálni a jövő almás termékeit mesterséges intelligenciával, kiterjesztett valósággal és egyéb finomságokkal.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!