imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jodeo – Vigyázz hova ragadsz!


Az App Store szerkesztőinek válogatásában akadtunk rá a Jodeóra, ami egy eddig ismeretlen játékoncepciót valósít meg: hol 2D-ben, hol pedig 3D-ben kell ügyelnénk arra, hogy ne zuhanjunk a mélybe. Nézzük, miről is szól a játék!

Mindig is úgy gondoltam, hogy nincs is jobb helye egy kávé árának annál, mint hogy elköltsem az App Store-ban. Pláne, hogy nem is vagyok különösebben nagy kávé rajongó, 700 forintért pedig már simán lehet találni olyan játékokat, amik néhány órán keresztül képesek elszórakoztatni. Mostani kiszemeltünk a Jodeo is ezt a kategóriát erősíti, amire az App Store ajánlói között akadtunk rá, és nem bántuk meg a pár száz forintos ráfordítást.

A játék teljesen minimalista, egyszerű, közérthető megjelenésű, ez máris egy óriási piros pont a készítőknek. Ebben az árkategóriában nem is vár többet az ember, izgalmas, de legalább izzasztó játékmenetet már annál inkább. Itt pedig ebben nincs hiány. Bár az első pár szintet simán teljesítettem a fekete kis maszattal, később már egyáltalán nem volt olyan könnyű a szintugrálás, mint korábban gondoltam.

A játék lényege, hogy geometriai alakzatokon kell végigcsordogálnunk egy valós fizikájú, ragadós pamaccsal, és mindezt addig kell tennünk, amíg nem érintjük a vonalak minden pontját. Amint ez megvan, szintet léphetünk. Eddig egészen egyszerűnek hangzik, ugyanakkor ezek az alakzatok közben forognak, pörögnek és mindent megtesznek azért, hogy letaszítsanak magukról.

A Jodeo 2D-s játék, még ha néha azt is érezhetjük, hogy valójában egy 3D-s játékkal van dolgunk. Tulajdonképpen csak parallax effektről van szó, nagyon leegyszerűsítve hasonló megoldással, mint amit a sokszoros díjnyertes Monument Valley-ben is láthattunk. Azt hiszem, mára nem is találhattam volna jobb módját annak, hogy mivel üssem el a munkaidőt.

Ahogy a cikk elején is említettük már, 699 forintos játékról van szó. Érdekes, hogy az App Store népének nem annyira jött be. Döntsétek el ti, hogy igazuk van-e a rossz szájú értékeléseknek és írjátok le a véleményetek a játékról!


• Jodeo letöltése az App Store-ból (univerzális – 699 Ft)

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!