imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jogosítvány az iPhone-ban, csak nem nálunk


Tört már szét jogosítvány vagy bankkártya a pénztárcádban? Nos, az angoloknak hamarosan megoldódik ez a gondjuk, ugyanis hamarosan bevezetik az elektronikus jogosítványt.

Nincs annál bosszantóbb, amikor a farzsebben hordott pénztárcában kettétörik egy egy plasztik személyi igazolvány, bankkártya, vagy jogosítvány. Az Egyesült Királyságban is zavarhatott ez valakit, és már tesztelik is az elektronikus jogosítványt.

Aki használta már a Wallet alkalmazást, az tudja, hogy mennyire egyszerűen lehet becsekkolni a telefonunk segítségével például a reptereken. Az Apple Pay-t is említhetnénk, ha nem Magyarországon élnénk, ahol valószínűleg sohanapján várható csak az Apple Pay megjelenése.

applepay2

Ezekhez a megoldásokhoz lesz hasonló lesz az e-jogsi is, amit az angolok hamarosan használhatnak. A helyi gépjármű-közlekedési hivatal (DVLA) már teszteli az Apple Wallet alkalmazását, hogy ebben tárolhassák a jogosítványt. Ezt Oliver Morley a DVLA vezérigazgatója posztolta Twittere.

Természetesen ez csak egy kiegészítő szolgáltatás lenne, azoknak akik okostelefonnal rendelkeznek, tehát továbbra is megmaradna az eddig megszokott plasztik kártya is, így azoknak sem kell majd aggódniuk, akik nem rendelkeznek okostelefonnal. Morley egyelőre csak az iPhone-t említette, de ettől függetlenül nagyon valószínű, hogy Androidos készülékeken is elérhető lesz ez a lehetőség.

Nem sok ember van szerte az Egyesült-Királyságban, aki ne használna okostelefont minden nap, tehát egy logikus lépés, hogy elkészítsük az elektronikus jogosítványt.

Morley szerint, akár kicsit több mint egy év múlva már el is készülhetnek, és 2018-tól bárki igényelhet elektronikus jogosítványt.

A DVLA szorosan együttműködik az Apple-lel, hogy az Apple API-ja támogassa a fejlesztésüket, és természetesen a biztonságra is nagy gondod fordítanak. Morley azt is elmondta, hogy további országok is követhetik a példájukat, de persze biztosan nem Magyarországra gondolt, ahol – hogy csak a legaktuálisabbat említsünk – épp most akarják betiltani például az UBER alkalmazást. Kíváncsian várjuk, hogy a Magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság igazgatója mikor tweetel hasonlóan jó hírt.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!