imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Jöhet a még bikább Apple TV és új funkciók is érkezhetnek a tvOS-be


Már többször meglengették az új Apple TV modell(ek) bemutatását, melyek helyből nagyobb belső tárhellyel érkezhetnek és az új verziós tvOS is bővülhet egy-két új funkcióval, mint például a Kids Mode. 

Egyre több jel mutat arra, hogy valóban bemutatásra kerülhet egy teljesen új Apple TV eszköz. Néhány erre utaló infó már felbukkant a tvOS 13.4 bétájában is. A T1125-ös új modellszám is ilyen, csak úgy mint az Apple TV 6 elnevezés, valamint a nagyobb tárhelyre vonatkozó információk is.

Több YouTube csatorna szerint a jelenlegi 32 és 64 GB-os Apple TV HD és Apple TV 4K opciók mellett megjelenhetnek a 64 és 128 GB-os tárhellyel ellátott modellek. Ezzel lehetővé téve több applikáció, játék és tartalom letöltését.

Az új modell(ek) megkaphatják az A11-es vagy A12-es processzort is, mely szintén előrelépést jelentene a 4K verzió A10X chipsetjéhez vagy az Apple TV HD A8-as procijához képest.

Az már biztos, hogy a márciusi eseménynek (ami ugye nem lesz), nem lehet részese az új eszköz bemutatása, hiába került fel korábban több amerikai viszonteladó készleteinek listájára is.

Szoftveres oldalon a tvOS 13.4 újdonságainak listáját azért nem kell a végtelenségig sorolnunk. az eddigi legnagyobb újításnak a megvásárolt tartalmak családi megosztozása tűnt. Most azonban felbukkant a horizonton egy újabb lehetőség, a Kids Mode-ra keresztelt opció.

Nyilván, ez nem a TV-mből származik :)

Gyakorlatilag ez lehetne a Screen Time Apple TV-s megfelelője, azonban mégsem. Mert az egy újabb külön opcióként kerül bele az új tvOS-be. Így lesznek olyan fiókok, melyekre komplexen rá lehet majd húzni a különböző felügyeleti opciókat (pl. felnőtt tartalmak korlátozása, különböző appok használatának legtiltása). És lesz a Screen Time, ami pedig minden fiókra külön-külön érvényes lehet.

Azt nem tudni, hogy a fent említett funkció bekerülhet-e a tvOS 13.4-be vagy csak a 14-es nagy verziófrissítésben debütálhat, de minden jel arra mutat, hogy valós funkciókról érkeztek a hírek.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!