imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jöhet az adatforgalom kapcsoló a Vezérlőközpontba


Rengeteg újdonság került bele az iOS 10-be, most pedig egy fejlesztő fedezte fel, hogy talán a sokak által hiányolt adatforgalom kapcsolására szolgáló gomb is megjelenhet a Vezérlőközpontban.

Ha az iOS újdonságairól írunk az iMagazin hasábjain, szinte minden alkalommal viszonylag sokan vannak azok az olvasók, akik a hozzászólásokban egy gyorsan elérhető kapcsolót követelnek, amivel az adatforgalmat lehet ki be kapcsolni. Úgy néz ki, hogy az Apple már gondolkozik rajta, hogy megadja a felhasználóknak, amit kérnek, ugyanis az iOS 10 bétában előkerült egy erre szolgáló rejtett kapcsoló.

Az iOS 10 fejlesztői bétájával egy hete ismerkedhetnek a fejlesztők, és ahogy egyre jobban beleássák magukat a rendszerbe, több rejtett finomságot találnak. Ilyen volt például a napokban felbukkant Dark Mode lehetősége is, amivel jelenleg is kísérletezik az Apple.

A napokban Andrew Wiik fejlesztő robbantotta Twitteren a bombát, és egy képernyőfotó alá megírta, hogy a Control Center beállításaiban talált egy kódsort, ami a CCUICellularDataSettings névre hallgat, és ezt bekapcsolva megjelent egy hatodik ikon a a Vezérlőközpontjában, mellyel az adatforgalmat lehet ki be kapcsolni.

Bár a kapcsolónak még nincs ikonja, csak egy zöld karika, de tökéletesen működik és a Beállítások/Mobiltelefon alatti Mobil Adatforgalom kapcsolót érhetjük el vele gyorsabban.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ez a funkció biztosan belekerül az ősszel megjelenő végleges iOS 10-be, könnyen lehet, hogy az Apple csak biztos ami biztos alapon helyezte el ezt a kódsort a rendszerbe, de végül nem aktiválják majd.

Ahogy a lenti videónkban is láthattátok, az iOS 10-ben a Beállítások ikonon 3dTouch segítségével a felugró menüben már most elérhető a Mobil Adatforgalom menüpont, tehát az Apple tisztában van vele, hogy viszonylag nagy az igény erre az iPhone tulajdonosok részéről. Természetesen ez csak iPhone 6s felhasználók számára elérhető, ezért könnyen lehet, hogy a Vezérlőközpontban is helyet kap ez a kapcsoló, hogy azok is könnyedén elérhessék, akik nem rendelkeznek 3DTouch-os készülékkel, mint például az iPhone 5, 5s, 5c, 6, 6 Plus és az iPhone SE használói. Ez alapján tehát kicsit több, mint 50 százalék az esélye, hogy az ősszel érkező iOS 10-ben kapunk egy gyorsan elérhető kapcsolót, mellyel gyakorlatilag hasznavehetetlen téglává varázsolhatjuk az okostelefonunkat.

Készítettünk egy videót az iOS 10 azon funkcióiról melyeket nem mutattak be egy hete a fejlesztői konferencián, ha lemaradtál róla most megnézheted:

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!