imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jöhet az Apple Pay európai terjeszkedése


A szeptemberi Apple-eseményen nem csak az iPhone 6-ot és az Apple Watch-ot mutatták be, hanem egy teljesen új elektronikus fizetési rendszert is, melyet Apple Pay-nek keresztelt a cég. Azóta persze el is indult a szolgáltatás az Egyesült Államokban, melyet hétről hétre egyre több bank támogat, és rövid idő alatt az egyik legsikeresebb mobilfizetési móddá vált.

Azt már tudjuk, hogy az Apple Pay kompatibilis az itthon is használatos PayPass-rendszerrel, vagyis ha valaki rendelkezik támogatott amerikai bankkártyával, akkor gond nélkül fizethet az iPhone 6-ban található NFC-chip segítségével a PayPassos terminálokon. Magyar illetve más európai bankkártyákat azonban sajnos nem regisztrálhatunk a szolgáltatásba.

Egyelőre. Az Apple weboldalán ugyanis feltűnt egy új álláshirdetés, melyben a cég londoni irodájába keresnek munkatársat, akinek a feladata az Apple Pay szolgáltatás kiterjesztése lenne EMEIA-régióban, vagyis Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában. Azóta szokás szerint eltűnt a hirdetés, azt persze nem tudjuk, hogy azért, mert megtalálták a megfelelő ember(eke)t, vagy csak túl nagy visszhangot keltett a dolog, és az Apple – a tőlük megszokott módon – inkább szép csendben készülődne.

Apple Pay

A hirdetés alapján egyébként feltételezhető, hogy nem most kezdik el a csapat összeállítását és az egész projektet, mivel kifejezetten titoktartási szerződések megírására keresnek a jogban járatos szakembereket. Vagyis valószínűleg a bankokkal és a kereskedőkkel megkötendő szerződéseket kéne felügyelnie illetve megfogalmaznia az új munkatársnak.

Szokás szerint nagyjából ennyit lehet tudni az Apple Pay európai terjeszkedéséről. Abból a szempontból egyébként szerintem szerencsés helyzetben vagyunk, hogy például Magyarországon elég elterjedtek a PayPass-t támogató terminálok, vagyis az Apple Pay-t gyakorlatilag azonnal elindíthatnák, amint sikerül megállapodni a bankokkal és a kártyaelfogadókkal. Mindenesetre legalább pár hónapot mindenképp várnunk kell, ha egyelőre ilyen szinten áll a projekt az Apple-nél.

Forrás: AppleInsider. Képek és borítókép: Apple.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!