imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jöhet az offline Siri


SiriAz Apple nemrég felvásárolt egy kisebb, Novauris nevű céget. A Dragon Systemsből kinőtt Novauris szakterülete a beszédfelismerés, és több ponton kapcsolódik a Siri alapját képző technológiákhoz és szabadalmakhoz is. A tranzakció egyébként még tavaly zajlott le, és jól jellemzi az Apple titkolózását a felvásárlásokkal kapcsolatban, hogy csak most derült fény rá.

A Novauris régóta fejleszti a saját automatikus beszédfelismerő rendszerét, mely a Siri jelenlegi megoldásától eltérően a mobil eszközön is képes a beszéd elemzésére, de emellett a jól bevált szerverparkos megoldást is képes használni. Ez teheti őket értékes célponttá az Apple számára, aki korábban megpróbálta már felvásárolni a Siri jelenlegi technológiai bázisát nyújtó Nuance-t is. A Novauris szakemberi állítólag egy ideje már dolgoznak valamin az Apple-nél, elképzelhető, hogy az iOS 8-ban megérkezik az offline Siri is. A WWDC-n valószínűleg okosabbak leszünk.

Forrás: TechCrunch

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!