imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Jöhetett volna az AirTag is?


Igen, ezt is nagyon vártuk és nem is alaptalanul. Több forrás is arra mutatott, hogy inkább előbb, mint később érkezik az Apple leginkább a Tile-hoz hasonló kis tracking kiegészítője, méghozzá AirTag néven. 

Az egyik legárulkodóbb jel az iOS 13 bétája, melyben már többször megjelent az AirTag név, ráadásul még a szeptemberi esemény előtt tudni véltük, hogy az Apple még egy eszköz bemutatására készült, azonban a Keynote-on elmaradt a várva-várt bemutató.

A minap megérkezett iOS 13.2 még egy utalást tartalmaz az eszközre és magára az AirTag névre. Az új verzióban az AirTag pontosan úgy szerepel, akár csak az AirPods, egy iPhone-hoz csatlakoztatható eszközként. Sőt az iOS-t vagy annak bármilyen módosulatát futtató eszközök kódjában megjelent az AirTag placeholderként is.

Az pedig már csak hab a tortánt, hogy az AirTag nevet is levédetve ők birtokolhatják. A konteók kedvelőinek biztos siker lehet a következő történet.

Még tavaly egy orosz vállalat, a Intelligent Systems of Business Control Ltd. le szerette volna védetni az AirTag nevet az USA Szabadalmi Hivatalánál, azonban a kérelem elutasításra került. A termékek és szolgáltatások, melyek esetében használatos lett volna pedig nagyban megegyeznek azzal, amit az Apple is tervezhet az RFID-s az AirTaggel.

Az elutasítás után idén október 1-jén azonban az elnevezés tulajdonjoga átvándorolt a 2019 júliusában frissen alapított GPS Avion LLC-hez, akiknek misztikusan köze lehet az Apple-höz. Nem ez lenne az első eset, hogy a vállalat fedőcégeket alkalmazna egy-egy szellemi tulajdon megvásárlása során.Image Credit: MacRumors

Mindezt megerősítendő ma reggelre virradóra, még az új iOS-es Find My alkalmazásban is megtalálták az AirTag nyomait. Egy új, az Eszközöktől (Devices) eltérő, Tárgyak (Items) fül jelent meg az alkalmazás bétájában, mely egyértelműen jelzi az AirTag mihamarabbi eljövetelét.

Forrás: MacRumors, 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!