imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Jöhetnek az Intel Ice Lake procik az új 13″-es MacBook Prókba


Egy korábban kiszivárgott benchmark teszt szerint az Apple soron következő 13″-es MacBook Prójába már az Intel 10. generációs, Ice Lake névre keresztelt processzorai kerülhetnek. 

A “_rogam” néven ismert rendszeres szivárogtató posztolta először Twitterére a képet, melyen állítása szerinte egy “2020 13″ MacBook Pro” model 3DMark Time Spy benchmark tesztjének eredményei láthatók.

A szóban forgó eredményt biztosan egy Apple laptop generálta, még pedig egy 4 magos Intel Core i7-1068NG7-es procival ellátott modell, melynek órajele 2,3 GHz-en ketyeg, Turbo Boosttal pedig 4,1 GHz-ig húzható. A 10 nm-es chip egy egyedi, Apple számára készített konstrukció lehet, ugyanis az SKU száma nem is szerepel még az Intel ARK jelenlegi listájában. Valószínűleg csak az új MacBook Pro érkezése után kerül fel a palettára más vásárlók számára is.

A tesztek alapján az Intel következő generációs chipje kisebb javulást hoz a tavalyi 13″-es gépekbe helyezett 8. generációs 4 magos i5-8279U processzorhoz képest, melynek órajele 2,4 GHz (Turbo Boosttal 4,1 GHz).

A 3DMark CPU-tesztjén az i7 12%-kal teljesít jobban, mint az i5, míg a grafikus tesztelésnél 29,2% teljesítményjavulás tapasztalható. Ebből arra is következtetni lehet, hogy a következő generációs MacBook Pro még továbbra is integrált Intel grafikával fog futni, de azt egyelőre nem tudni, hogy ez Intel Iris Plus vagy Intel UHD lesz-e.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!