imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jöhetnek az új Beats rádióadók


2015. június 30-án indult az Apple Music zenei stream szolgáltatása, és vele együtt a Beats 1 online rádióadása – amit sajnos továbbra sem lehet fogni Magyarországon, és továbbra sem adott senki, sem az Apple, sem az Artisjus kézzelfogható választ, hogy mi ennek az oka. A világ szerencsésebb részein viszont úgy néz ki, hogy további adókkal bővül a szolgáltatás.

A három városból, New Yorkból, Los Angeles-ből és Londonból sugárzó adót három műsorvezető vitte, Ebro Darden, Zane Lowe és Julie Adenuga, azaz kipróbált emberek és viszonylag friss arcok is szerepet kaptak, és összességében azt lehet mondani, hogy pozitív volt a fogadtatás. Az egész stratégia felépítése persze már jóval korábban megtörtént, amikor az Apple felvásárolta a Beats-et, megvéve ezzel gyakorlatilag a zenei agytröszt Jimmy Iovine-t, aki bár néha tesz félreérthető megjegyzéseket, nagy erőkkel dolgozik azon, hogy felzárkóztassa a zenei stream piacon kicsit későn induló Apple-t.

Beats 1 Replay

Tavaly novemberben hivatalosan a Beats Electronics nyújtotta be azt a szabadalmi kérvényt az amerikai szabadalmi hivatalhoz, amiben négy rádióadó esetében kívánják levédeni az adás és zenei stream jogát. Az összes kreativitásukat bevetették, a tervezett adók a következők: Beats 2, Beats 3, Beats 4, Beats 5.

Beats-1-2-3-4-5

A logó ugyanaz, úgyhogy csak találgatni lehet, hogy pontosan kit, hogyan és mivel akarnak megcélozni. A hírek szerint az Apple már korábban úgy kötötte meg a szerződéseket a különböző zenei kiadókkal és szolgáltatókkal, hogy azt ne kelljen újratárgyalni, ha bővül a paletta – azaz valószínűleg ők is számoltak a Beats rádió kiterjesztésével. Híres DJ-k kapnak saját rádiót, vagy tematikus rádiók jönnek, egyik az élőzenére fog koncentrálni, netán jönnek az interjúk és a beszélgetős műsorok az Apple háza táján is? Nem tudjuk, de a MacRumors kiszúrta, hogy az Apple már korábban lefoglalt olyan domain neveket, mint a beats2.com.cn, beats2.hk, és beats4.com.ru, azaz lehet, hogy országra/világnyelvre szabott adók is lehetnek majd.

beats-1-ipod-touch-earpods-hero

Nem tudni pontosan, hogy a Beats 1 mennyire járult hozzá az Apple Music (fizetős) előfizetői táborának a növekedéséhez, ami állítólag már 6,5 millió felett van. A választék növekedése viszont biztos nem fog ártani, és reméljük hamarosan végre Magyarországon is fogható lesz az adás.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!