imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Jöhetnek a törhetetlen képernyős telefonok?


Az iPhone X OLED kijelzőit gyártó Samsung bejelentette, hogy feltalálták a törhetetlen okostelefon kijelzőt. Az új találmány a közel két méteres leejtéseket is gond nélkül bírja.

A Samsung egy sajtóközleményben jelentette be, hogy törhetetlen kijelzőt fejlesztettek, amit az Underwriters Laboratories által már sikerült is hitelesíteniük. Az új innovatív felfedezés egymás után 26 leejtést is gond nélkül kibír károsodás nélkül, továbbá akár az 1,8 méteres zuhanásokat is képes túlélni. Laboratóriumi körülmények között extrém hidegnek és melegnek is alávették, a kijelző állja a sarat.

A cég közleményében azt írja, hogy az OLED panel felett egy külön üvegréteg helyezkedik el, amit úgy fejlesztettek ki, hogy néhány leejtés után is sértetlen maradjon a telefon. Az elsődleges felhasználási területe az okostelefonok lesznek, de a Samsung szerint a jövőben találkozhatunk az új, flexibilis alkatrészekkel tabletekben, kézi konzolokban, de akár még autókban is.

Vélhetően elsőként a saját flagship Galaxy szériájukat vértezik majd fel ilyen kijelzőkkel, de mint az Apple legnagyobb OLED beszállítója, az újdonság hamar bekerülhet a következő iPhone modellekbe is.

Egyelőre egészen ködös a dolog és a technológia, de amennyiben valóban sikerült tető alá hozniuk egy ilyen jellegű fejlesztést, az úgyis hamarosan visszaköszön majd jónéhány eszközben.

Forrás: 9to5Mac

MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!