imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jól megnőtt az Apple Campus 2


Eltelt egy újabb hónap, úgyhogy itt az ideje a következő, az Apple Campus 2 építését bemutató drónvideónak. A pilóta és operatőr ezúttal is Duncan Sinfield, aki ismét 4K-s felbontással örvendezteti meg azokat, akik szeretik figyelemmel kísérni az Apple új főhadiszállásának munkálatait.

Ha eltekintünk a különböző feliratok és szövegek megjelenésétől – amik leginkább a jópár évvel ezelőtti amatőr videókra emlékeztetnek –, akkor ismét elég jó videót láthatunk. A videóban a háttérben Steve Jobs híres stanfordi beszédét hallhatjuk, aki pedig a zenére kíváncsi, kattintson ide.

Az Apple Campus 2 óriási kör alakú főépülete a legtöbb helyen már elérte a végleges magasságát, így hamarosan érkezhetnek a hatalmas íves üvegtáblák a külső falakra. Reméljük, hogy egy szemfüles drónpilóta akkor is ott fog röpködni amikor elkezdik ezeket behelyezni, mivel nem egyszerű műveletről van szó.

Most hogy lassacskán szerkezetkész az épület, rádöbbenhetünk, hogy valóban hatalmas lesz. Persze, ezt a tervek alapján is lehetett tudni már vagy két éve, de így „élőben” azért mégis csak más látványt nyújt. Szemléltetésképpen: a kör akkora, hogy a középső udvarba vígan belefér elfektetve az Eiffel-torony (még egy kicsit lötyög is), 474 méteres átmérője pedig picit nagyobb, mint az Empire State Buliding teljes magassága, antennástul, mindenestül.

A mostani videóban Duncan ismét egészen közel repült a készülő föld alatti előadóteremhez, ahol a jövő Apple-termékeit mutatják majd be az újságíróknak. Láthatjuk, hogy lassan elkészül a széksorok alátámasztását biztosító szerkezet. Az Apple Campus 2 főépülete mellett eltörpülni látszik az auditórium, de ne felejtsük el, hogy  1000 ember fér majd be, ami nem kevés. A föld alatti épület költségei 161 millió dollárra (mintegy 46 milliárd forintra) rúgnak, a teljes projektet egyébként nagyjából 5 milliárd dollárra (1440 milliárd forintra) becsülik – nem csoda, hogy a befektetők zúgolódtak miatta.

Apple Campus 2 auditórium, 2015 december

Szerencsére az Apple az új főhadiszállás kialakítása során is kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra. A teljes, 71 hektáros telek 80%-a zöldterület lesz, az ügyes szellőztetőrendszernek köszönhetően pedig az év 75%-ában nem kell majd bekapcsolni a légkondicionálást illetve a fűtést. Természetesen az Apple Campus 2 is 100%-ban megújuló energiaforrásokból nyeri majd a működéséhez szükséges elektromos áramot, sőt, marad egy kis fölösleg is, amit Cupertino rendelkezésére bocsátanak.

Forrás: MacRumors.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!