imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön a Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless


Noha az valószínűleg már kiderült a korábbi tesztjeinkből, hogy az iMagazinnál legtöbben a B&O PLAY termékeire esküszünk, ha kompakt audiorendszerekről van szó Apple-termékekhez, azért a Bowers & Wilkins márkát sem vetjük meg ezen a téren.

Éppen ezért csigázott fel a mai hír, miszerint hamarosan érkezik az idén 8 éves Zeppelin hangrendszer legújabb változata, mely a Zeppelin Wireless névre hallgat. A névcsere egyáltalán nem véletlen, hiszen mostantól az AirPlay funkció mellett Bluetooth-streamre is lehetőségünk lesz, valamint a Spotify Connect is támogatott. Ezen kívül a hangszórón helyett kapott egy Ethernet-csatlakozó és egy analóg 3,5 mm-es bemenet is – az optikai valamiért ezúttal lemaradt.

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

A Zeppelinek történetében először a külső is megváltozott. Ugyanolyan, azonnal felismerhető sziluettel rendelkezik, de a hangsugárzó minden részlete teljesen megújult, hogy a Bowers & Wilkins állítása szerint lehető legjobb hangminőséget nyújtsa. Eltűnt a – korábban 30-tűs, később Lightning – dokkcsatlakozó, a készülék teljesen fekete színben pompázik, egyedül az elején töri meg ezt a diszkrét márkalogó.

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Mind az öt hangszóró változásokon esett át. A magassugárzó kettős dóm kialakítású, mely a díjnyertes CM-sorozatban is megtalálható, középsugárzók pedig az FST technológiát kölcsönözték a nagyobb szériáktól. Ez a kialakítás a zászlóshajó 800 Diamond sorozatban is megtalálható és lehetővé teszi, hogy a Zeppelin Wireless a gyártó szerint kristálytiszta, élethű hangszer- és énekhangokat szólaltasson meg. Az új, 150 mm átmérőjű mélysugárzó pedig hosszúlöketű tekerccsel rendelkezik, az igazán ütős és erőteljes mélyhangok érdekében.

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

A hangszórókon kívül maga a készülékházon is módosítottak a hangzás javításának céljából:

Az új készülékház is jelentős módosításokon esett át, a vibrációk csökkentésének érdekében. A hangszórókat magába foglaló előlap 50 százalékkal vastagabb lett az elődhöz képest, a szükséges pontokon pedig speciálisan kialakított üvegszálas bordázat erősíti a kabinetet. Az eredmény pedig kristálytiszta hangzás, az elsőrangú hangszórókból.

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

A Zeppelin Wireless novemberben érkezik meg Magyarországra, az ebben a kategóriában igencsak barátinak mondható bruttó 218 900 Ft-os áron. A specifikációk alapján elég ütősre sikeredett, szóval nagyon kíváncsiak vagyunk rá, így amint sikerül megkaparintanunk egy darabot, természetesen egy tesztet is készítünk róla.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!