imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Jön a DJI Osmo Mobile 3!


A DJI bejelentette nagysikerű mobiltelefonos gimbal sorozatának legújabb verzióját. Nem csupán mindenben jobb lesz, de még olcsóbb is!

A DJI a drónpiac kisajátítása mellett egyre jobban tör előre a gimbalok piacán is. A tavalyi DJI Osmo Pocket is már sokak zsebkedvence lett, a DJI Osmo Action akár az utolsó szeget is jelentheti a GoPro koporsójában, azonban nem felejtették el a mobiltelefonos gimbalokat sem. Éppen bejelentették az Osmo Mobile legfrissebb kiadását, a DJI Osmo Mobile 3-at! Ha eddig szeretted, most imádni fogod!

Az új verzió ugyanis ugyanúgy sokban változott, ahogyan ezt az Osmo Mobile 2-nél elmondhattuk. Az eddig kissé behemótra sikeredett, és utazásra nem a legalkalmasabb kialakítást (amit egyszer reptéri ellenőrzésnél nálam fegyvernek néztek!) egy összecsukható designra cserélték, amit nagyon fognak szeretni az utazások szerelmesei! Az egész kialakítás kicsit változott:

Okosabb is lett. Szelfihuszárok akár kézzel is jelezhetnek (=gesztusvezérlés), hogy süsse el a képet, de bekerült egy csomó hasznos funkció is, amit a nagyobb, DSLR gépekre tervezett gimbalok tudnak. Sport mód, ActiveTrack 3.0 követés, Timelapse és Motionlapse, Hyperlapse, Panoráma, Slow motion… Gyere apucihoz!

Nekem külön tetszik, hogy a kiemelt képeken egy iPhone XS Maxszal hirdetik, amibe nem ütközik bele. És a motoron is erősítettek! Ráfért: az előző igencsak megküzdött már magával a nagy készülékkel is, extra lencsékkel pedig megadta magát. A friss hírek szerint ez még extra tokkal és lencsével sem igényel majd külön súlyokat, ami hatalmas nagy előny lenne.

A hirtelen várakozásaim megugrottak addig, hogy a kategória legjobbja lehet ismét, pedig az elmúlt fél-1 évben igencsak beerősített a konkurencia is. Mobilfotósok/filmesek most lélegzetvisszafojtva várhatják a teszteket. De még ők is kifújják a levegőt, amikor elolvassák: a DJI 15 órás aksiidőt ígér!

Ami viszont mindenki számára egyöntetűen üdvözítő, hogy az áron még tovább faragtak! A DJI Osmo Mobile 3 már 109 eurótól kapható (hivatalos magyar árakról később, amint biztosat tudunk), szemben a korábbi verzió 149 eurós árától. Igaz, ezért csak a csupasz gimbalt kapjuk egy kábellel egy szütyőben. A fontosabb, hogy végre kapható az aljára tekerhető tripod/grippel is, ami mellé még egy kisebb tartó is jár, és így is csak 129 euróba kerül, vagyis várhatóan bruttó 40 ezer forint alatt lesz kapható az iSTYLE-ban.

Hogy mikor? Reméljük minél hamarabb. Az biztos, hogy amint érkezik hazánkba készlet, azonnal lecsapunk rá és tüzetesen tesztelni fogjuk!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!