imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön a Facebook Music Stories!


A Facebook időről időre próbál valamit újítani a szolgáltatásán. Az egyik ilyen próbálkozás volt a zene és a Facebook egymáshoz közelebb hozatala, de eddig még a kivitelezéssel voltak komolyabb problémák. Az utolsó próbálkozás egy Facebook oldal indítása volt, de ez annyira céltalan és gyenge próbálkozásra sikerült, hogy sokan még csak nem is ismerik. A megoldást viszont úgy tűnik, hogy a mai nap hozza el, hiszen a Facebook reggel kezdte el bevezetni a Music Stories névre keresztelt remek újítását.

Biztos mindenkinek vannak olyan ismerőse, aki óránként, vagy félóránként megoszt egy zeneszámot, ami az éppen aktuális hangulatát fejezi ki. Ez egy idő után nagyon unalmas lehet, és emiatt elképzelhető, hogy inkább elrejtjük a jövőbeli posztjait az üzenőfalunkról. Nahát, sajnos ez a probléma nem fog továbbra sem megoldódni, tehát egy darabig még ne felejtsük el, hogy hol lehet elrejteni valamit az üzenőfalunkról. Viszont ezeket a zeneszámokat tartalmazó posztokat egy teljesen új köntösben fogjuk látni, és ennek az új kinézetnek lett a neve, hogy Music Stories. A Facebook legújabb fejlesztésének viszont van emellett néhány érdekessége is.

Girls_Beautyful_Girls_Listening_to_music_022763_

Az egyik hasznos érdekesség, hogyha kíváncsiak vagyunk az ismerősünk által megosztott zenére, akkor már nem kell többet a linket megnyitni, hanem a Facebook alkalmazásban is hallhatunk egy 30 másodperces ízelítőt. A másik érdekesség, hogy ez az újítás egyelőre csak iPhone-on érhető el. A dolog hátulütője, hogy annak ellenére, hogy mindenki bele tud hallgatni egy-egy adott zeneszámba, Music Storiest csak aktív Apple Music vagy Spotify előfizetéssel lehet. Jelenleg ugyanis az ilyen megosztásokat csak ez a két alkalmazás támogatja. De nézzük is meg, hogyan működik:

Sajnos egy egész napos próbálkozás után (vegyesen Apple Musickal és Spotify-jal) sem sikerült előidézni ezt a varázslatot. Így végeredményben arra a következtetésre kellett jutnunk, hogy ez a funkció csak egy szűkebb körhöz érkezett el jelenleg, és néhány hetet még várni kell, míg mindenkihez elérkezik. Az egyéb platformokon való megjelenésről egyelőre nincs hír, tehát a webes felületen még egy ideig a megszokott megosztásokat fogjuk látni.

Egyébként érdekességként még megjegyezném, hogy anno írtunk a Facebook profil nélküli Messenger profilról, ahol mindenkit a telefonszáma alapján érhetünk el. Ez a funkció még csak Kanadában, az Egyesült Államokban, Peruban és Venezuelában volt elérhető, amikor a cikk íródott, de mára már itthon is teljes mértékben használható.

Forrás: Facebook Media Blog

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!