imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön a Pokémon Go az Apple Watch-ra is


A tegnapi keynote egyik legnagyobb ovációt kiváltó bejelentése volt, hogy hamarosan lehet majd maratoni távolságokat megtéve, kedvenceink után vadászni az Apple órájával is. Na de hogyan?

A Nintendo és az Apple jól ráérzett a trendekre. Ha valamival manapság el lehet adni egy terméket, az a Pokémon Go. A bemutatón elhangzott számok szerint a játékot nyári debütálása óta 500 millióan töltötték le.

Ez még hagyján, a felhasználók összesen 4,6 milliárd kilométert tettek meg vadászat közben. Viszonyításként ez valamivel több, mint a Nap és a Föld közötti táv. 30-szor véve.
A bejelentés tökéletesen illeszkedik az Apple elképzeléseihez, miszerint az óra elsődleges célja, hogy a felhasználói egészségesebben éljenek, többet mozogjanak, figyeljenek oda magukra.

Pokemon Go Watch

A bemutatón egyébként két Nintendo termék is szerepet kapott. Először Shigeru Miyamoto, játéktervező-legenda mutatta be az iOS-re fejlesztett Super Mario Runt. Ez egyben az első mobilra fejlesztett hivatalos kiadás. Szuper (ééérteed, super) kis nosztalgikus app lesz, de legtöbben valószínűleg az ezt következő bejelentéstől dobtak hátast.

Ugyanis John Hanke, a Niantic CEO-ja lazán felsétált a színpadra és egyetlen mondatával emelt közel 30%-ot a Nintendo-részvények árfolyamán. A varázsmondat valami ilyesmi lehetett: “Lesz Pokémon Go Apple Watch-ra”.

pogo

Az alkalmazás igencsak teljesértékű lesz. Gyakorlatilag minden fő funkciót megkap, ami ismerős lehet a telefonos alkalmazásból. Nevesítve: számolja a lépéseket, így lehet vele tojást keltetni; pöröghetnek a PokéStopok, és követhetjük a közeli pokémonokat is. Az egyetlen fő korlátozás, ami miatt még a régi oldschool, telefonos módszerhez kell folyamodni, az maga a begyűjtés. Persze van még pár apróság, amihez kelleni fog az iPhone, mint például a különböző itemek használata, a transferring vagy a power up/evolve funkciók. Ennek ellenére már az is óriási előrelépés, hogy nem kell majd telefonunkat folyamatosan a kezünkben tartani, és így is kelnek majd a tojások.…

Valószínűleg ilyesmi funkcionalitása lesz egyébként a megjelenésre váró Pokémon GO Plus kiegészítőnek is. Hanke pár szóban meg is említette a bemutatón a kütyüt, illetve volt nála egy példány is belőle, de a funkcionalitásáról nem árult el sokat. Azért az sejthető, ha túl komoly vásárlóerőt szívna el ezzel az Apple Watch-tól, valószínűleg nem engedték volna, hogy megemlítse. Pedig az árakat megnézve azért csábító lehet a maga 35 dolláros árával…

Ilyesmi lehet a Pokémon Go Plus kiegészítő
Ilyesmi lehet a Pokémon Go Plus kiegészítő

 

A másik érdekes kérdés, hogy vajon mi alapján fogja mérni az app a megtett távolságot. Nem közölték egyértelműen a bemutatón, de ha az Apple beépített lépésszámlálóját használja, akkor egyszerűsödnek a dolgok. Például, úgy is lehetne keltetni, hogy közben mondjuk egy futópadon sétálsz egy 8. emeleti panellakásban. Persze lehetséges, hogy GPS-t fog használni, de a gyári fitness app egyelőre nem így méri a távolságot. Mindenesetre, ha az első opció igazolódik be, igencsak megborulhatnak a megszokott erőviszonyok.

Akárhogy is, kifejezett okos húzás volt ez az Apple-től, valószínűleg tömegek fognak élni a lehetőséggel.

Forrás: Forbes

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!