imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Pénteken az iTunesba is megérkezik a Star Wars


Megvetéssel vegyes csodálattal figyeltem mindig is, hogy George Lucas és csapata mennyi bőrt képes lehúzni az általam nagyon kedvelt (ha az eredeti trilógiáról van szó) Star Wars filmekről, és a köréjük épített franchise-birodalomról. Kismillió különböző változat jelent már meg, „most először DVD-n”, „most először BluRay-en”, és a többi.

Április 10-től vagyis péntektől a Disney jóvoltából pedig most először digitálisan is megvásárolhatjuk majd a sorozat mind a hat jelenlegi részét a legnagyobb online filmáruházakban, így az iTunesban is. A hat filmhez rengeteg bónusz és extra is jár, vannak köztük olyanok is, amiket természetesen csak most, csak ehhez a változathoz kapunk meg, de emellett minden epizódhoz kapunk legalább egy teljes hosszúságú dokumentumfilmet, interjúkat a színészekkel és a készítőkkel, kulisszák mögötti titkokat, valamint számos törölt jelenetet is.

A filmeket a magyar iTunes Store-ban is előrendelhetjük, darabja egy kivétellel 13,99 euróba kerül, az egész sorozatért 87 eurót (nagyjából 26 ezer forintot) kell leszurkolnunk. Ez már a HD változat 720p vagy 1080p felbontásban, ha megelégszünk a 2015-ben már kissé viccesnek ható SD minőséggel, akkor körülbelül 3000 Ft-ot spórolhatunk, szóval ez a megoldás mondhatni egyáltalán nem éri meg. Az itthoni iTunes Store-ban egyébként az 5.1-es Dolby eredeti hang mellé magyar feliratot illetve magyar szinkront is kapunk. A filmek a speciális változatokat jelentik, vagyis ezúttal is a digitálisan „feljavított” és módosított verziókat vásárolhatjuk meg.

Star Wars iTunes Store

A magyar előzetesekben „minden idők legkorszakalkotóbb filmgyűjteményeként” említett kollekció tehát már most kifizethető, a letöltést azonban csak április 10-én, pénteken kezdhetjük meg. Az Apple egyébként nagyon rákészült az eseményre, gyakorlatilag az iTunes Store filmes része teljes egészében a Star Warsra állt rá, és egy külön oldalon a filmek mellett összegyűjtötték nekünk az iOS-re elérhető Star Wars-témájú játékokat is, valamint megvásárolhatjuk mind a hat film zenéjét, illetve egy csokornyi könyvet is – ez utóbbiakat angol nyelven.

A soron következő, hetedik Star Wars-film előzetese egyébként pont az iTuneson debütált még tavaly novemberben, a második előzetest pedig április 16-án fogják levetíteni a rajongóknak egy fesztiválon. A film idén december végén jelenik majd meg a mozikban, a fénykardok dizájnjához pedig állítólag Jony Ive is adott tanácsokat.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Nerd Reactor.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!