imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön a YouTube Go, ami segít spórolni a mobil adatforgalmon


Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha azt állítjuk, hogy az okostelefon-felhasználók döntő többsége rendszeresen néz YouTube-videókat a készülékén. Ez azonban nincs túl jó hatással az adatforgalomra, főleg, ha egy kisebb mobilinternet-csomaggal rendelkezünk.

Ahogy egyre több a különböző multimédiás tartalom az interneten, úgy használunk egyre több adatforgalmat az okostelefonjainkon. Ez nem is lenne probléma, ha a szolgáltatók is felismernék a helyzetet, és jóval nagyobb csomagokat – sőt, akár korlátlan adatfogralmat – kínálnának az előfizetésekhez, ez azonban sajnos sok helyen, köztük Magyarországon sincs így. A Google erre próbál megoldást találni a YouTube Go nevű appal.

Igaz, ők nem elsősorban hazánkra gondoltak amikor belekezdtek a fejlesztésbe, hanem a fejlődő országokra, azok között is elsősorban Indiára. Johanna Wright, a YouTube egyik alelnöke egy blogbejegyzésben ír indiai útjáról, amikor is rádöbbent, hogy a mobilinternet-lefedettség finoman szólva sem hibátlan az országban, ráadásul az előfizetéseket sem igazán engedhetik meg maguknak az ott élő emberek. Ettől függetlenül ők is nagyon szeretik a YouTube-videókat: a bollywoodi filmeket, a krikettmeccseket és a vicces vlogokat.

YouTube Go

Innen jött az ötlet, hogy fejlesszenek egy olyan YouTube-appot, amivel áthidalható a rossz mobilinternet-kapcsolat, vagy az előfizetés hiánya. Ez lesz a YouTube Go, ami első körben Indiában jelenik majd meg, de a cég később elérhetővé teszi majd az Egyesült Államokban és Európában is – igaz, konkrét dátumról egyik esetben sem esett még szó. Az alkalmazás négy fő funkcióval segít a korábban említett problémákon.

Először is, letölthetjük a készülékünkre a YouTube-videókat, sőt, akár a különböző minőségek közül is választhatunk majd (az app azt is megmutatja, mennyi helyet foglalnak a különböző verziók). Másodszor, azt is látjuk, hogy mennyi adatforgalomra lesz szükségünk ahhoz, hogy streameljük az adott videót. Harmedszor, ahelyett, hogy egy videóra koppintva egyből elindulna a letöltés a háttérben, először csak egy GIF-et mutat az alkalmazás, ami pár képkockát jelenít meg a videóból, így eldönthetjük, hogy tényleg meg akarjuk-e nézni. Végül pedig át is küldhetjük a letöltött videókat egy másik készülékre, amihez természetesen nem lesz szükség internetkapcsolatra.

Forrás: YouTube Blog via AppAdvice.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!