imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön az atomstabil iOS, de csúsznak a funkciók


Az Axios értesülései szerint a szoftverekért felelős vezető, Craig Federighi az asztalra csapott: inkább tolják át az új funkciók bevezetését 2019-re, de idén stabil, megbízható, minőségi rendszereket adjanak ki.

El kell ismerni, az utóbbi időszak nem nem volt az Apple szoftveres diadalmenete. Sok apró vagy komolyabb hiba, baki követte egymást, és bár nem mindegyikről tehetett az Apple, a felhasználó jogos érezhette úgy, hogy valami nincs rendben. Hogy pontosan hol mehetett félre a dolog, arról ebben a cikkben értekeztünk, több lehetséges ok is elképzelhető. Az okok ismerete, feltárása azonban csak az első lépés, valamit tenni is kell a változás érdekében…

Ha igazak az Axios és a Bloomberges Mark Gurman értesülései, akkor éppen ezen az úton fog haladni az Apple 2018-ban. A cég szoftveres fejlesztésért felelős vezetője, a mindig sziporkázó Craig Federighi állítólag a hónap elején ismertette az alkalmazottakkal az idei terveket. Ebben pedig pár nagyon fontos megállapítás hangzott el.

Egyfelől természetesen ők is érezték, hogy a mostani balszerencsés szériát meg kell törni. Ennek érdekében pedig számos nagyobb, idénre tervezett funkció fejlesztését elcsúsztatják 2019-re. Ha úgy nézzük, hogy a lassan 8 hónapja tartott WWDC-n beígért újdonságok egy része a mai napig nem érkezett meg, talán jobb is ha nem vállalják túl magukat ezen a téren.

A felszabaduló kapacitást pedig egy betonstabil iOS és macOS építésére fogják felhasználni.

Jó hír ez azoknak, akik elsősorban nem a funkciók, hanem a megbízhatóság miatt szerették meg az Apple rendszereit. A fejlesztőknek most egy darabig tényleg nem lesz más dolguk, mint ezt a megbízhatóságot erősíteni. A következő évre tolt újdonságok közt állítólag olyanok szerepelnek mint: átdolgozott Home screen és CarPlay felület, gyári alkalmazások (pl.: Mail) fejlesztései és különböző új, fotózáshoz kapcsolódó megoldások. Azért feltehetően így is jut majd még bőven újdonság az iOS 12-re.

Akik annak idején olvasták az iOS történetét feldolgozó cikksorozatunkat, minden bizonnyal tudják, hogy nem ez az első ilyen jellegű irányváltás a rendszer történetében. Legutóbb például az iOS 9-nél léptek hasonlót. Mi alapvetően támogatjuk az efféle ambíciókat, jobban járunk ha az új funkciók stabil alapokra érkeznek.

Ami a prioritásokat illeti, a reformok elsősorban az iOS-t fogják érinteni, de a macOS sem marad mentes tőlük. A watchOS és az tvOS fejlesztése viszont halad a szokásos ütemben.

Forrás: Macrumors 1, 2

Ti melyik vonalat részesítitek előnyben?

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!