imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön az élő közvetítés lehetősége a YouTube appba is


A médiafogyasztási szokások, és az ezeket kiszolgáló csatornák drasztikus változáson mentek keresztül az elmúlt években, és valószínűleg ez a tendencia nemhogy megfordulna, hanem még inkább gyorsulni fog. Minek várjak egy tévéadó bejelentkezésére, ha minden egyes egyéni ember közvetíthet bárhonnan? A Twitter és a Facebook után kicsit megkésve, de hamarosan az iOS-re és Androidra letölthető YouTube alkalmazás is képes lesz arra, hogy élő videóadásokat közvetítsünk rajta.

Gyorsan tegyük hozzá: sajnos nem biztos, hogy Magyarországon is azonnal beindul a szolgáltatás, ha egyáltalán. Mivel még béta állapotban van a projekt, ezért nem tudni pontosan, hogy hol lesz elérhető, és hol nem. A live stream lehetőségére első nagy közösségi oldalként a Twitter csapott le, amikor 2015 tavaszán csupán 86 millió dollárért felvásárolta a Periscope startupot. A Facebook sem maradt tétlen: tavaly még először csak pár sztár Facebook oldalán tették lehetővé az élő videóadásokat, idén tavasztól azonban már nagyobb híroldalak is elkezdtek élő közvetítéseket adni.

A Facebook nagyon szeretné, ha minél inkább elterjednének az élő videóadások, ezért mint anno a Verge-től megtudtuk, pénzzel is támogatják azokat az oldalakat, akik minél több ilyet gyártanak. Ti is biztos találkoztatok vele – pl. a foci EB kapcsán –, hogy egy általatok lájkolt oldal értesítést küld, hogy épp élő közvetítéssel jelentkeznek valahonnan. A Facebook célja, hogy idővel minden egyes egyedi felhasználó képes legyen élő közvetítéseket sugározni az üzenőfalán.

YouTubeLive_TYTAna_04-(1)-1

Bár a YouTube saját oldalán azzal vág fel, hogy ők már akkor adták az élő adásokat, mielőtt azok menők voltak, így Vilmos herceg és Katalin 2011-es esküvőjét vagy Felix Baumgartner 2012-es űrugrását, mégis a Google tulajdonában lévő YouTube egy kicsit késésben van a konkurenciához képest. Ahogy ők fogalmaznak:

Ma egy új, még erősebb fejezetét jelentjük be az élő videózásnak és a videókészítésnek mindenhol. Hamarosan az élő videóadások lehetőségét tesszük a kezetekbe a YouTube-on keresztül. Az élő videóadásokat beépítjük a YouTube app magjába. Nem kell megnyitnod semmi mást, csak nyomd meg a sarokban található nagy piros felvétel gombot, csinálj vagy válassz ki egy előnézeti képet a videóhoz, és már közvetíthetsz is élőben a rajongóidnak, és szinte valós időben cseveghetsz is velük.

Az élő videóadásokra ugyanazok a lehetőségek lesznek érvényesek, mint az összes többi videóra, kereshetők lesznek, bekerülhetnek lejátszási listákba stb. A szolgáltatás egyelőre csak bizonyos YouTube partnereknél lesznek elérhetőek, majd idővel egyre szélesebb körben tervezik elérhetővé tenni – akárcsak a Facebook tette ezt korábban.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!