imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön az Uber–Spotify együttműködés


A múlt hét folyamán Budapesten is elindult az Uber közösségi taxiszolgáltatása, bár nekem nem sikerült még kipróbálnom, mivel pénteken és szombaton este sem találtam szabad autót amikor épp szükségem lett volna rá.

Az Uber megjelenését mindenhol jogi viták és tüntetések övezték, a cég azonban nem hátrál meg, – ahogy a budapesti példa is mutatja – folyamatosan terjeszkedik, illetve új szolgáltatásokkal próbálja még kényelmesebbé és személyre szabottabbá tenni az utazásunkat. A tegnapi nap folyamán ugyanis bejelentették együttműködésüket a Spotify-jal.

Az új funkció lényege, hogy amennyiben rendelkezünk Spotify Premium előfizetéssel, a lejátszási listáinkat és a zenéinket egy, a szolgáltatásra felkészített Uber-autóban is élvezhetjük, így például utazás közben folytathatjuk annak az albumnak a hallgatását, amit otthon kezdtünk meg.

A szolgáltatás egyelőre bétatesztben indul november 21-én összesen 10 nagyvárosban: Londonban, Los Angelesben, Mexikóvárosban, Nashville-ben, New Yorkban, San Franciscóban, Szingapúrban, Stockholmban, Sydney-ben és Torontóban. Budapest egyelőre tehát nincs a listán, de én nem látom különösebb akadályát annak, hogy előbb-utóbb itthon is elérhető legyen az új funkció, hiszen a Spotify is használható hazánkban.

Mi kell ahhoz, hogy a Spotify-zenénket hallgathassuk, ha esetleg valamelyik fenti városban járunk és Uberrel utazunk? Elég egyszerű. Az Uber iOS-alkalmazásban a profilnál össze kell kötni a két fiókunkat (ez már itthon is működik), majd ha autórendelésnél olyan kocsi készül felvenni minket, amiben a sofőr használja ezt a szolgáltatást, várakozás közben megjelenik egy menüpont az appban, ahol kiválaszthatjuk az utazás közben hallgatni kívánt lejátszási listát. A lista az utazás megkezdésével automatikusan elindul. A funkció Androidon is működik, bár ott egy fokkal körülményesebb. A zene menüpontra kattintva a Spotify alkalmazáson belül indíthatjuk el a lejátszást.

Uber–Spotify beállítások

Az sem baj, ha nincs Spotify Premium előfizetésünk, a két cég ugyanis az együttműködés alkalmából egy hét ingyenes Spotify Premium előfizetést ajándékoz azoknak, akik kipróbálnák a szolgáltatást. A saját lejátszási listáinkon kívül egyébként választhatunk a Spotify ajánlatai közül is, illetve minden városban lesz egy oda köthető egyedi Uber lejátszási lista is. Az Uber a későbbiekben is szeretné fejleszteni az új lehetőséget, például fellépések élő közvetítésével. Reméljük hamarosan Magyarországon is elérhető lesz az új funkció.

Forrás: Uber Blog via iMore. Képek: Uber.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!