imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön az új VSCO


Az App Store második legnépszerűbb kategóriáját – a játékok után – a fotózással kapcsolatos alkalmazások képviselik. Közöttük is rendkívüli népszerűségnek örvend a Visual Supply Company által fejlesztett VSCO.

Be kell vallanom, hogy nem igazán használom a VSCO-t, ha iPhone-os fotószerkesztésről van szó, akkor korábban a Snapseedet preferáltam, az Enlight megjelenése óta pedig 99%-ban ezt az appot használom például az Instagramra feltöltött fotók csinosítgatására. A VSCO népszerűségét viszont jól mutatja, hogy kaptam már olyan tippet, hogy használjam a #vsco hashtaget a képeimen annak ellenére is, hogy nem ezzel az alkalmazással készítettem a képet. (Végül ezt sosem próbáltam – mostanáig.)

VSCO

A fejlesztők most nagy fába vágták a fejszéjüket, céljuk az app átalakítása. Így írnak erről:

A VSCO mindig is az önkifejezés közössége volt; ami egy fotószerkesztő alkalmazásként indult, abból egy alkotásra, felfedezésre és közösségre épülő hely lett a változatos és szenvedélyes közösségünk számára. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk a hírt, miszerint hamarosan érkezik a megújult mobilalkalmazásunk iOS-re és Androidra. Ez ugyanakkora hangsúlyt fektet majd mind az alkotásra, mind a felfedezésre a VSCO platformon. Egyszerűen válthatunk majd a szerkesztés és megosztás felülete, valamint az általunk követett emberek illetve a VSCO Originals nagyszerű tartalmainak böngészése között.

Fordítsuk le ezt emberi nyelvre: átalakítják a kezelőfelületet. Amire valószínűleg ráfér ez, mert új felhasználók számára jelenleg azért elsőre elég nehezen értelmezhető. Azt nem árulták el, hogy hogyan fog kinézni a megújult alkalmazás, csupán azt, hogy nagymértékben épít majd a balra, jobbra, felfelé és lefelé söprő mozdulatokra.

Jobbra söpréssel a közösségi funkciókhoz jutunk, ahol az általunk követett felhasználók alkotásait nézhetjük meg. Balra húzással a saját személyes profilunkhoz jutunk majd vissza, lefelé húzással pedig kereshetünk a VSCO közösség által megosztott tartalmak között. Az alkalmazáson belül egy felfelé söprő mozdulattal bármikor gyorsan és könnyedén a fotókészítéshez juthatunk, így nem maradunk le egy fontos pillanatról ha éppen máshol barangolunk az appban. A megjelenés dátumáról egyelőre nem esett szó.

Forrás: VSCO Journal.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!