imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön a Bose–Beats per


Egy ideje per követ pert a techvilágban, az utóbbi időben főleg az Apple és „ősellensége”, a Samsung közötti csatározásokról lehetett hallani, de pár napja egy érdekes új beadvány került napvilágra: a Bose beperli a nemrég az Apple tulajdonába került Beats fejhallgatógyártót, mivel szerintük a Beats több, zajszűréssel kapcsolatos szabadalmukat is megsértette.

A Bose célja nem kevesebb, mint néhány Beats-termék, nevezetesen a Beats Studio és a Studio Wireless betiltása az Egyesült Államokban. Ez a két fejhallgató aktív zajszűrő technológiát használ, mely technológiát egyébként a Bose hosszú évek óta tökéletesítget, és először 1978-ban használt.

Bose vs. Beats

A független amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz benyújtott beadványon kívül biztos ami biztos alapon azért egy szabadalomsértési pert is indítottak Delaware államban a Beats ellen, ahol anyagi kompenzációt kérnek a Bose szabadalmainak megsértéséért. A beadványból az derül ki, hogy a Bose szerint a Beats legalább öt szabadalmukat sértette meg, ami miatt természetesen sok bevételtől és profittól esett el a cég, nem is beszélve a fejlesztésbe ölt pénzről. Akit érdekel, itt találja ezek részletes leírását (a The Patents-in-Suit fejezetben).

A Bose kiadott egy közleményt is a perrel kapcsolatban, amiben az alábbiakat mondják:

Az átfogó beadvány jól képviseli az álláspontunkat. Folyamatban lévő peres ügyeket nem kommentálunk. Azt azonban elmondhatjuk, hogy az elmúlt több mint 30 évben a Bose jelentős befektetéseket eszközölt a fej- és fülhallgatóinkban megtalálható szabadalmaztatott technológiák kutatása, fejlesztése és tervezése területén. A Bose szabadalmaztatott technológiái teszik lehetővé a QuietComfort® zajszűrős fejhallgatóink kiemelkedő teljesítményét. Kiállunk a befektetésünk, ügyfeleink és szabadalmaink megvédése mellett.

Forrás: Re/code, 9to5Mac. Képek: Bose.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!