imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön a Ralph Lauren okospólója


Az okoskiegészítők világát éljük. Érkeznek az okosórák, előbb-utóbb kész az okospohár is, iPhone-ra is lesz okostok, van okoslámpa, okosmérleg, okoskarkötőokoslabda. Most pedig jön az okospóló, egyenesen a Ralph Lauren tervezőitől, akik úgy definiálják a márkát, mint az első luxus életstílus brand.

Mit tud egy okospóló? Természetesen a fizikai aktivitásainkat méri, vagyis főleg sportolás esetén jöhet jól. A Ralph Lauren egyébként az OMsignallal állt össze, akiknek volt már hasonló termékük, persze azon nem volt rajta szép nagyban a jól ismert lovaspólós logó. A Polo Tech névre keresztelt okospólót a US Open tenisztornán fogják először tesztelni, na nem a játékosokon, hanem a labdaszedőkön.

David Lauren, aki Ralph Lauren fia, és a marketingnél felelős alelnök a cégnél, ezeket mondta az ötletről, miután kipróbálták a pólót, és távolról figyelte a mért értékeket:

Lenyűgöző azt nézni, ahogy egy fiatalsága és ereje teljében lévő srác megbirkózik azzal a fizikai igénybevétellel, amit az okoz, ahogy Roger Federernek kell labdákat adogatnia. Látszik, ahogy megugrik a szívritmusa, látszik ahogy lélegzik.

Ralph Lauren Polo Tech

A műszálas okospóló lesz a Ralph Lauren belépője az egészséggel és fitnesszel kapcsolatos okoskiegészítők egyre növekvő piacára. David Lauren szerint a póló ötletével átugorják a mindenféle karkötők és csíptetők világát, és egyből a ténylegesen hordható technológia színterére lépnek.

A US Openen testhez simuló fekete pólókat láthatunk majd a labdaszedőkön. A pólók anyagába mindenféle érzékelőket szőnek, ami méri a szívritmust, a légzést és a terheltség mértékét. Ezeket egy kis fekete dobozba továbbítja, ami pedig vezeték nélkül csatlakozik egy okostelefonhoz vagy táblagéphez a megfelelő alkalmazás segítségével.

Itt el is jutunk ahhoz a ponthoz, amikor is belekötnék a Ralph Lauren megoldásába. Az igaz, hogy maguk az érzékelők a póló anyagába vannak szőve, de az adatokat feldolgozó és továbbító egység továbbra is egy elég nagyméretű doboz, amit rá kell csíptetnünk a pólóra. Szerintem ezzel semmivel sem vagyunk jelenleg előrébb, mint mondjuk egy fitneszkarpánt esetében, de természetesen a jövőben ez a része még fejlődhet a dolognak. Ráadásul ugyan maga a póló minden további nélkül mosható, a dobozka azért annyira nem vízálló, úgyhogy úszni például nem lehetne benne a megfelelő úszódresszel.

Forrás: The New York Times. Képek: Ralph Lauren.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!