imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön a Steve Wozniak-valóságshow?


Az Apple társalapítója, Steve Wozniak legalább két dologról legendás: minden „geekek” ősatyja, valamint iszonyú kedves és szívesen elbeszélget bárkivel, aki megszólítja. Woz ugyan már hosszú évek óta nem dolgozik az Apple-nél, de a cég indulásánál legalább ugyanolyan fontos – ha nem fontosabb – szerepe volt, mint Steve Jobsnak.

Woz nem éppen visszahúzódó, ha abból a szemszögből közelítjük meg, hogy folyamatosan járja a világot, rengeteg előadást tart (néhány éve járt Magyarországon is), sok cégnél tevékenykedik mint tanácsadó, illetve több vállalkozásban is van érdekeltsége. Szóval Steve Wozniak sok minden volt már életében – mérnök, Apple-társalapító, Segway-póló bajnok, egyetemi professzor –, egyvalami azonban még nem: valóságshow-sztár.

Úgy tűnik azonban, hogy a közeljövőben ez megváltozhat. A Gizmodo birtokába jutott ugyanis egy sajtóközlemény, amiben a The Woz nevű sorozatról rántják le a leplet. A valóságshow-szerű sorozatban a forgatókönyv szerint Steve Wozniak a Mythbustersből ismert Kari Byronnal járja a világot, hogy mindenféle futurisztikus technológiai helyszíneket járjanak be és eszközöket próbáljanak ki. A sajtóközlemény szövege szerint:

[A műsor] olyan létesítményekkel ismerteti meg a közönséget, ahol a tudományos fantasztikum nagyon gyorsan valóssággá válik.

Steve Wozniak és Kari Byron | Kép forrása: Gizmodo.
Steve Wozniak és Kari Byron | Kép forrása: Gizmodo.

A Gizmodo értesülései mellett Kari és Woz tweetjei is elég árulkodóak, Kari azt írta ki, hogy „nagyon vicces egész nap Wozzal mászkálni. Annyira édes.” Míg Woz a Twitterre is posztolta ahogy Swarmon becsekkolt a Discovery Channelhöz, amiből már sejthetjük, hogy ez a csatorna fogja a műsorára tűzni a The Wozt.

Mindezek után Kari a Gizmodo hírét is kitette, úgyhogy nagyjából biztosak lehetünk benne, hogy a hír igaz. Ha most így belegondolok, nem is emlékszem mikor néztem utoljára tévét (ha nem számítjuk a Forma–1-et), de egy Woz-sorozat elé egészen biztosan leülnék. Konkrét megjelenési dátum és egyéb részletek még nincsenek, de tűkön ülve várom.

Forrás: Gizmodo via Cult of Mac. Borítókép: androidworld.it.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!