imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jön a TextExpander billentyűzet iOS 8-ra


A TextExpander az egyik legrégebbi, még ma is pótolhatatlan alkalmazás, amivel már mi magunk is rengeteg időt megspóroltunk. A fejlesztő most bejelentette az iOS 8 billentyűzetet, amivel végre iPhone-on is teljesértékű TextExpander funkciókat kapunk.

Azoknak, akik nem ismerik: a TextExpander segítségével néhány betű beírásával előhívhatjuk az olyan gyakori elemeket, mint egy aláírás vagy az aktuális dátum. Így nem kell újra és újra beírnunk kézzel például egy címet, elég ha hozzárendeljük a teljes szövegrészletet egy “snippet”-hez, vagyis egy rövid kulcsszóhoz, amit ha beírünk, helyén az előre megadott teljes szövegrészlet jelenik meg.

Ahogy a legtöbb produktivitás alkalmazásnál, úgy a TextExpander nagyszerűsége is a testreszabhatóságában rejlik. Akár egész e-maileket ki lehet vele töltetni címzettekkel, tárgymezővel és törzsszöveggel. Változókat is kezel, illetve a beszúrandó szövegrészletek bizonyos mezőit ki is hagyhatjuk, ilyenkor egy felugró mezőbe írhatjuk be az aktuális értéket. Talán elsőre nem hangzik nagy dolognak, de aki sokat gépel, mindenképp vessen rá egy pillantást, mert rendkívül sokoldalú és egyáltalán nem bonyolult a használata.

Ugyan már most is elérhető a TextExpander alkalmazás iPhone-on, ez viszonylag szerény képességekkel bír, azt sajnos nem teszi lehetővé, hogy bármelyik alkalmazásban használhassuk a kedvenc rövidítéseinket. Az iOS 8 egyik legjobban várt funkciója, hogy telepíthetünk különféle billentyűzeteket, így már semmi akadálya nem lesz annak, hogy a TextExpander-féle alkalmazások rendszer szinten működjenek.

Ennek tudatában valójában nem meglepő, de annál örömtelibb, hogy a TextExpander fejlesztője, a Smile Software bemutatta a jelenleg is fejlesztés alatt álló billentyűzetüket, mely végre teljes értékű TextExpanderhez juttatja a produktivitásra fogékony iOS felhasználókat.

Ti használjátok a TextExpandert? Vagy más produktivitás alkalmazás a kedvencetek?

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!