imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jönnek az élő videóadások Facebookra


Ha valaki az elmúlt hetekben a Facebookról beszélt, akkor általában három (kettő és fél) téma jött elő. Egyrészt örültünk, hogy Zuckerbergék pulija – Beast – rasztább és népszerűbb, mint valaha, másrészt megszületett Mark és Priscilla Chan közös lánya, Max, s a Facebook alapítója ennek kapcsán részvényeinek a 99%-át jótékony célokra ajánlotta fel. Most viszont egy új szolgáltatás adhat lendületet a social media koronázatlan királyának.

Ez pedig a live video stream szolgáltatás lesz, azaz élő adásokat nézhetünk és kezdeményezhetünk Facebookon. Ez eddig is elérhető volt, de csak pár kiválasztott híresség számára, olyanoknak mint Dwayne “The Rock” Johnson, Serena Williams, Michael Bublé vagy Martha Stewart.

facebook-live-stream-rock

Nem árulunk el nagy titkot, hogy a funkció sajnos egyelőre még nem elérhető Magyarországon, de ne bánkódjunk, mert csak az Egyesült Államokban, és csak kiválasztott iPhone tulajdonosok tesztelhetik az új lehetőséget, ami hasonlítani fog a Periscope és Meerkat alkalmazásokra. A használata egyszerű lesz: az Állapotfrissítésen belül lesz egy Live Video ikon, ha ezt kiválasztjuk, akkor adhatunk egy rövid leírást, hogy miről fog szólni a közvetítés, ill. kiválaszthatjuk, hogy kik láthatják azt. Miközben megy az adásunk, valós időben látunk mindent: hányan és kik nézik, lájkolják vagy szólnak hozzá a videóhoz. Ha befejeztük a közvetítést, akkor a Facebook elmenti a videót az idővonalunkra, amit aztán megoszthatunk további ismerősökkel, egészen addig, amíg úgy döntünk, hogy le nem töröljük.

Posted by Facebook on Wednesday, December 2, 2015

Ha nem jelenik meg a videó, kattints ide.

A szolgáltatást idővel mindenhova ki akarják terjeszteni. Érdekes belegondolni, hogy vajon kik és mire fogják használni ezt az új lehetőséget? A végelátatlan cicás-kutyás-hamburgeres-unboxing videók és társaik előre borítékolhatóak, de ha visszaemlékezünk, számos politikai mozgalom szerveződött és „közvetítődött” Facebookon, elég ha csak az arab tavasz forradalmi eseményeire gondolunk. A közösségi média ezzel valószínűleg még egy nagy pofont ad a hagyományos (tévés, rádiós, a nyomtatott sajtóról ne is beszéljünk) médiumoknak, ugyanis már nem lesz szükség közvetítőkocsikra, ha tudósítani akarunk, csak egy telefonra és internetkapcsolatra.

facebook-arab-spring

Még egy újdonság várható, ez pedig a kollázsok készítése.  Az iPhone-on tárolt Fotókon belül kiválaszthatunk képeket és videókat, majd a sorrendet tetszőlegesen módosítva megoszthatjuk őket Facebook-on. A kollázs funkció csak jövő év elején válik elérhetővé Androidra.

facebook-collage

Posted by Facebook on Wednesday, December 2, 2015

Ha nem jelenik meg a videó, kattints ide.

Forrás: AppAdvice

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!