imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jönnek az első HomeKit-kompatibilis eszközök


Az Apple majdnem egy éve mutatta be a HomeKit keretrendszert, aminek a lényege az lenne, hogy az otthonunkban található különböző okoskiegészítőket illetve automatizált rendszereket (pl. garázskapu, redőnyök, termosztát, világítás, stb.) egy egységes rendszerbe foglalja.

A HomeKit-kompatibilis eszközök ugyanis egy közös biztonságos hálózati szabványon keresztül tudnának kommunikálni egymással és a telefonunkkal, így külön alkalmazások használata nélkül, pusztán a Siri segítségével vezérelhetnénk egyszerre több eszközt is. Például, ha azt mondjuk Sirinek, hogy ideje lefeküdni, az lehúzhatná az automata redőnyöket, állíthatna a fűtésen és lekapcsolhatná a világítást. Elméletben. Ugyanis hiába jelentették be a platformot az iOS 8-cal egy időben, a mai napig nem érkeztek hozzá tényleges termékek.

HomeKit

A koncepció nagyon jó volt, a kivitelezés azonban úgy látszik, meglehetősen nehézkes. Persze erre számítani lehetett, hiszen több tucat különböző gyártót kell ösztönözni arra, hogy beépítsék a termékeikbe a HomeKit-támogatást. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy látszik a fény az alagút végén – nem úgy, mint a szintén döcögősen induló CarPlay esetében –, és már akár jövő hónapban megjelenhetnek a HomeKitet támogató kiegészítők családjának első tagjai.

Az egész úgy derült ki, hogy a tegnapi nap folyamán a Fortune megjelentetett egy cikket, melyben azt írták, hogy szoftveres problémák miatt a HomeKit debütálása további hónapokat csúszhat, és az is előfordulhat, hogy augusztusig vagy szeptemberig kell várnunk arra, hogy Siri forralja a vizet a konyhában a teánkhoz, miközben a fűtést is feltekeri kicsit és kellemes meleg tónusú fényt állít be a Hue izzóinkon.

HomeKit

Az értesülésre szokásától merőben eltérően az Apple részéről Trudy Muller szóvivő egy közleményben reagált a Wall Street Jorunalnak, amiben elmondták, hogy aggodalomra semmi ok, nem kell már sokat aludni az első HomeKitet támogató eszközök megjelenéséig:

A HomeKit [hardveres tanúsítvány] néhány hónapja már elérhetővé vált, és mostanra több tucat partnerünk kötelezte el magát amellett, hogy a platformmal kompatibilis eszközöket mutasson be. Az első HomeKit-kiegészítők jövő hónapban érkeznek.

És mi lesz még jövő hónapban? Hát a WWDC! Így elképzelhető, hogy Craig Federighi ismét szentel pár percet a HomeKit bemutatásának, immáron tényleges, a szabványt támogató termékekkel. Sőt, akár az Apple TV is szerepet kaphat, hiszen többen úgy vélik, hogy a lassan tényleg esedékessé váló frissítés során az Apple komoly szerepet szán a kis fekete doboznak a HomeKit esetében is.

Forrás: The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!