imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Jönnek az univerzálisan megvásárolható appok az App Store-ba


Korábban már említésre került február során, hogy az Apple lehetővé tenné a fejlesztők számára, hogy univerzálisan megvásárolhatóvá varázsolják a Mac és iOS App Store-ban elérhető appjaikat.

Mit is jelent ez a gyakorlatban? Az vállalat az alábbi bejelentést tette közzé a fejlesztői oldalán:

Alkalmazásod macOS verziója most már univerzálisan megvásárolható lehet, lehetővé téve ezzel a felhasználók számára, hogy egy vásárlással elérhető legyen alkalmazásod nemcsak macOS-en, de iOS, iPadOS, watchOS és tvOS rendszereken is.

Mivel eddig hiába vásároltál meg egy fizetős appot a telefonodon, ha Macen is használni szeretted volna, ott is meg kellett vásárolnod. Ennek most vége. Ha a fejlesztő is úgy akarja és lecseréli azt a bundle-t, amibe a Mac App Store-on az appja tartozik, a Store utána lekezel minden változást. Ugyanígy, az alkalmazáson belüli vásárlások is megosztásra kerülnek, ha valamit megveszel Maceden, az iPhone-os verzióban is érvényesülni fog.

A változás egyelőre még nem él az App Store-ban, az opció először az Xcode 11.4 GM verziójában bukkant fel a fejlesztők számára, így nagy valószínűséggel hamarosan élesedik a funkció az új rendszerek megérkezésével.

Emellett húsz új országgal bővül azoknak a nemzeteknek a listája, ahol elérhető közvetlenül az App Store. Az immár 155-ös lista új tagjai:

Afganisztán, Bosznia és Hercegovina, Burma, Elefántcsontpart, Gabon, Grúzia, Irak, Kamerun, Koszovó, Líbia, Maldív-szigetek, Montenegró, Mozambik, Nauru, Ruanda, Szerbia, Tonga, Vanuatu és Zambia

Forrás: Apple

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!