imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jönnek, jönnek, jönnek az univerzális appok!


Előbb, mint gondoltuk. A fejlesztőknek máris lehetőségük van iOS stílusú alkalmazások kiadására macOS Mojave alatt.

Egy röpke információs frissítés a Project Marzipan kapcsán: hamarosan elstartolhatnak az első univerzálisnak szánt appok a Mac App Store-ban. Néhány hete írtunk róla, hogy hol tart éppen az az elképzelés, hogy az iOS és macOS appok képesek lesznek egybeolvadni. Azt már biztosan tudjuk, hogy az Apple mobil és desktop platformja sosem fog erre a sorsra jutni, de ebben biztosak lehetünk, hogy előbb utóbb az alkalmazások szintjén meg fog történni az egybeolvadás.

A fejlesztők ehhez még nem kaptak konkrét eszközöket, viszont egy olyan új lehetőséget igen, amivel akár már szeptemberben megjelenhetnek az első univerzálisnak szánt alkalmazások. A Twitteren egy fejlesztő, Pedro José Pereira Vieto osztott meg egy videót, amin az látszik, hogy a macOS Mojave LaunchServices mostantól támogatja az iOS flat-stílusú alkalmazáscsomagok kiadását desktop rendszeren.

Részletesebben arról van szó, hogy mostantól macOS alatt is támogatott lett a Mach-O fájl formátum használata, így azok az alkalmazások amik ezt használják, a későbbiekben elfutnak majd mobil eszközön és desktopon is. Ez még csak az első lépés az univerzális átállás felé, a jövőben vélhetően további könnyítéseket tesz majd az Apple az ügy érdekében és kiadja majd a szükséges keretrendszereket hozzá.

Forrás: Twitter

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!