imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jony Ive átvette az SFMOMA életműdíját


Még májusban írtunk róla, hogy a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeuma (SFMOMA) életműdíjra jelölte Jony Ive-ot, az Apple dizájnért felelős alelnökét. A díjátadóra most került sor, az ünnepség keretein belül Jony Ive a beszédében szólt pár szót többek között az Apple Watch-ról is.

A rangos díjat olyan személyeknek ítélik oda, akik kiemelkedő hatással vannak a vizuális kultúrára. Ezt a díjat korábban például George Lucas is megkapta már. Jony Ive egyébként rendszeres látogatója a múzeumnak, még májusban így nyilatkozott, amikor megtudta a hírt, hogy idén az övé lesz az elismerés:

Mindig is szerettem meglátogatni az SFMOMA-t, szerintem egészen kivételes kortárs műveket és formaterveket mutat be. Nagyon hálás vagyok a múzeumnak, és nagyon büszke vagyok arra, hogy olyan elképesztő emberek közé kerülhetek, mint a korábbi díjazottak.

A díjátadó gálán most Jony elmondta, hogy minden porcikájával már a kezdetektől hitt az Apple Watch-ban, abban, hogy az Apple első órája megváltoztatja majd a hordható számítástechnika világát. A közönségnek azt megemlítette, hogy az Apple Watch tervezése sokkal nagyobb kihívást jelentett mint az iPhone-é. A csukló ugyanis az apró interakciók legjobb felülete, amire könnyedén oda-oda tudunk pillantani, viszont nagyobb szövegeket kényelmetlen ezen a területen olvasni.

Kép forrása: 9to5Mac.
Kép forrása: 9to5Mac.

Noha az Apple Watch rengeteg dologra képes, vannak kulturális és történelmi vonatkozások és várakozások a termékkel kapcsolatban. Ezért volt nagyon nehéz és megtisztelő feladat a megtervezése.

Amikor az Apple szeptemberben bemutatta az Apple Watch-ot, gyakorlatilag egyből kismillió különböző kombinációját és variációját fedték fel az órának. A három alaptípusban több különböző színből választhatunk, az óraszakértők szerint is profi szíjak széles választékával. A virtuális számlapoknak köszönhetően pedig gyakorlatilag végtelenre növelhetjük a különböző kombinációk számát. Jony nevetve ezt mondta a gálán:

Amit valamit viselünk, vágyunk arra, hogy megkapjuk a választás lehetőségét. Csak a börtönökben hordja mindenki ugyanazt.

A mindenféle témát érintő beszélgetés során Jony azt is elmondta, hogy nem a hatalmas bevételek miatt büszke az Apple-re, hanem a nagyszerű termékek miatt. A jó termékeket természetesen kiemelkedő pénzügyi eredmények követik, de Jony saját bevallása szerint nem is ismerte a legutóbbi negyedéves eredményeket:

Teljesen őszintén mondom, hogy nem ismerem a számokat. Azt tudom, hogy elég jók.

Forrás: The Wall Street Journal. Borítókép: Business Insider.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!