imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jony Ive divatba jön!


Úgy néz ki az Apple CDO-ja bátorságot merített abból, hogy Vanity Fair magazin 2015 ötödik legdivatosabban öltözött férfiának választotta. Ő is érezhette, hogy a hullámot addig kell meglovagolni, amíg tart, ezért jövőre már egy divatgála házigazdája lesz.

Jony Ive számára vajon már nem tartogat kihívást az Apple dizájnjának az alakítása? Nyáron a tudtunkra adták, hogy tulajdonképpen remekül öltözködik, de hogy házigazda legyen a 2016-os Met Gala-n, nos, ennek még mindig van újdonságtartalma számunkra. Nem mint ha Jony képességeiben kételkednénk, de megnyugtató tónusú hangja és választékos szavai általában videók formájában kerülnek elénk a keynote-okon is, ő maga nem az a színpadi szereplő.

Ha viszont onnan nézzük a kérdést, hogy az Apple egyre nagyobb hangsúlyt fektet a divatra (Angela Ahrendts felvétele a Burberrytől), ill. a divatban való jelenlétre, akkor érthető a lépés. Nem véletlen, hogy a gála főszponzoraként ebbe az irányba tolták el a 2016-os eseményt, ami a Manus x Machina: Divat a technológia korában címet kapta. Ahogy többször is írtunk róla, az Apple Watch minden funkcionalitása mellett egy tudatosan megtervezett divattárgy.

Apple Watch Hermès Double Tour szíjjal barna színben. | Kép forrása: Apple
Apple Watch Hermès Double Tour szíjjal barna színben. | Kép forrása: Apple

Andrew Bolton, a Kosztümintézet egyik kurátora egy szabászati példával próbálta leírni azt, ami szerinte épp zajlik:

A haute couture-t [magas színvonalú szabászat] hagyományosan az különböztette meg a prêt-à-porter-tól [kész viselet, konfekció], hogy az előbbit kézzel, az utóbbit gépekkel hozták létre. Mostanában ezek a határvonalak azonnban kezdenek elmosódni, és mindkét műfaj tanult és átvett praktikákat a másiktól.

A gálával együtt kiállítás is nyílik, ahol több mint száz tárgyat tekinthetnek meg az érdeklődők, a kézzel készültektől a lézervágási technikával létrehozottakig. Jony Ive mellett az este további házigazdái lesznek: Idris Elba színész, Taylor Swift énekesnő (úgy néz ki ő és az Apple immáron elválaszthatatlanok) és Anna Wintour dizájner, az amerikai Vogue főszerkesztője.

Metropolitan Museom of Art | New York
Metropolitan Museom of Art | New York

A gálát minden évben New Yorkban tartják, bevételei pedig a Metropolitan Művészeti Múzeumot és a Kosztümintézetet gazdagítják.

Források: 9to5 Mac, Apple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!