imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

jony ive

Jony Ive életműdíjat kap


Jony Ive, az Apple dizájnért felelős alelnöke október 30-án veheti át a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeumának (SFMOMA) 2014-es életműdíját az Apple-nél eltöltött hosszú évek alatt megalkotott formaterveiért. Az SFMOMA igazgatója, Neal Benezra így indokolta döntésüket:

Ive generációjának leginnovatívabb és legmeghatározóbb figurája az ipari formatervezés területén – nincs még egy elme, aki ennyire megváltoztatta volna azt, ahogy az információkat megosztjuk és megjelenítjük. Az SFMOMA volt az első múzeum a nyugati parton, ami építészettel és formatervezéssel kapcsolatos részleget alapított. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy megünnepelhetjük Ive forradalmi eredményeit.

Az SFMOMA életműdíját korábban többek között George Lucasnak is odaítélték már korábban. Jony Ive számára sem az első eset, hogy egy múzeum elismeri a tehetségét: a közelmúltban a New York-i MoMA egy galériával méltatta a munkásságát. Jony is nyilatkozott a díjazásával kapcsolatban:

Jony Ive

Mindig is szerettem meglátogatni az SFMOMA-t, szerintem egészen kivételes kortárs műveket és formaterveket mutat be. Nagyon hálás vagyok a múzeumnak, és nagyon büszke vagyok arra, hogy olyan elképesztő emberek közé kerülhetek, mint a korábbi díjazottak.

Természetesen nem ez Jony első komoly díja, 2007-ben megkapta az amerikai Nemzeti Formatervezési Díjat az iPhone-ért, tiszteletbeli doktor egy Rhode Island-i egyetemen, és ne feledkezzünk el a 2012-es lovaggá ütéséről sem.

Forrás: 9to5Mac, borítókép: Business Insider, karikatúra: Insider Monkey.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!