imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jony Ive munkájának rituális meggyalázása


Porba tiprása, megalázása, terrorizálása, kínzása – mindegy hogy nevezzük ezt a frissen bemutatott terméket, az biztos, hogy szegény dizájngurunak rémálmai lesznek tőle. Pedig ő provokálta ki a létezését…

Szegény Jony addig húzogatta az oroszlán bajszát, amíg ki nem robbantotta a háborút az Apple és a kiegészítőgyártók között. Már egy ideje minden új gép bemutatásakor valami külsőségen van a hangsúly: vékonyabb, könnyebb, nem világít az alma, Jet Black vagy Space Gray. Ezzel nincs is semmi baj, kivéve ha a felhasználók emiatt vesztenek funkciókat. Mondjuk olyan apróságokat, mint a portok.

A kekeckedésnek meglett a böjtje. A külső kiegészítőket gyártó Other World Computing (OWC) egyetlen termékbe sűrítette minden Apple-felhasználó álmát és rémálmát egyszerre. Egyfelől egy olyan kiegészítőt mutatott be az új MacBook Prók számára, ami további 4 terabájt (6-ig bővíthető) SSD tárhelyet szolgáltat majd a laptopoknak, valamint elérhetővé teszi az erősen hiányzó SD kártyaolvasót, a klasszikus USB-A portot, de még a Gigabit Ethernet csatlakozást is. Másfelől viszont olyan vastag gépet kapsz cserébe, mintha egyenesen a 2000-es évek elejéből teleportálta volna ide valaki. Ilyet:

Íme az OWC DEC névre keresztelt szörny.

Tudom, ízlés dolgában nem szabad vitatkozni, de lássuk be, nem lesz tőle túl áramvonalas a gép. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy valaki vesz egy ilyet a munkahelyére, ott vígan használja napközben, majd hazaérve megpróbálja elfelejteni a traumát, és mihamarabb lefekszik aludni, azzal a kínzó belső tudattal, hogy valami nagyon rosszat cselekedett.

Az OWC DEC javára legyen szólva, hogy szép munkát végeztek az elkészítésénél. A kiegészítő mind színben, mind méretben tökéletes passzol a MacBook Prók dizájnjához, ami így annak ellenére, hogy bumszli vastag lesz, gyakorlatilag nem foglal majd több helyet az íróasztalon. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a fő baj leginkább nem a vastagsággal, hanem az aránytalansággal van: ott a papírvékony felső rész, ami egyáltalán nem harmonizál az alsó rész méreteivel. Pedig a gyártó szerint az új MacBook Pro még a kiegészítővel együtt sem nagyobb a 2012-es MacBook Prónál, ami ugye 2,41 centis volt.

OWC_DEC_front-e1483470558544

Jony Ive mentségére szóljon, nem kizárólag az új dizájn hívta életre a gólemet. Az OWC-nél már több éve dolgoznak ezen a terméken – nyilatkozta Larry O’Connor, a cég alapítója.

Több mint három évig dolgoztunk ezen a koncepción, és most láttuk elérkezettnek az időt, hogy bemutassuk ezt az úttörő terméket.

A cég egyébként korábban már mutatott be sokkal szokványosabb megoldásokat is a portproblémára. Nemrég, a világon elsőként egy Thunderbolt 3 képes adaptert dobtak piacra, ami összesen 13 darab, különböző típusú porttal rendelkezik, köztük 5 hagyományos USB-A-val.

ports_tb3dk

A gyártó 2017 tavaszára ígérte a DEC boltokba kerülését, de az árról és elérhetőségről egyelőre nem közöltek további információt.

Jony, neked pedig addig is sok kitartást, tavasztól rossz éved lesz!

cover

Forrás: 9to5mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!