imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jony Ive beszólt Svájcnak az iWatch miatt?


Vicces, ahogy félmondatok végig tudnak söpörni a neten, ha olyan felkapott témáról van szó, mint mondjuk az iWatch. A New York Times készített egy összefoglalót a MICA nevű okoskarkötőről, mely az Intel és az Opening Ceremony közös projektje, hogy készítsenek egy „szép” hordható eszközt.

A cikk főleg azt taglalja, hogy a jelenlegi hordható okoskiegészítők általában meglehetősen csúnyák, pedig ennek a termékkategóriának pont az lenne a lényege, hogy stílusos és divatos termékeket fejlesszenek a gyártók, melyeket nem csak a geekek vásárolnak meg, hanem szélesebb körben is képesek elterjedni.

Intel MICA okoskarkötő. Kép forrása: Intel.
Intel MICA okoskarkötő. Kép forrása: Intel.

A cikkből természetesen nem maradhatott ki az iWatch felemlegetése sem. A szerző, Nick Bilton azt írja, hogy állítólag találkozott valakivel – egy Apple-nél dolgozó mérnökkel – aki hallotta, amint Jony Ive azt mondja, hogy a svájci óragyártók bajban lesznek amikor megjelenik az iWatch. A bajban szó helyett pedig valami erőteljesebb kifejezést használt. Így néz ki ez a bekezdés, mely az eredeti cikkben 63 szó az összesen 989 szavas terjedelemből:

Egy Apple-nél dolgozó tervezőmérnök szerint, amikor Jony Ive, az Apple vezető dizájnere azzal kérkedett, hogy végül milyen jó termék lesz az iWatch, viccelődve azt mondta, hogy Svájc bajban van – noha sokkal erőteljesebb szót használt a „baj” helyett amikor arra gondolt, hogy az óragyártó nemzet kellemetlen helyzetben lesz, miután megjelenik az Apple órája.

Ennyi. Valaki hallotta valakitől, hogy az a valaki azt hallotta, hogy Jony Ive ezt mondja viccelődve. Arról, hogy ez bármilyen újságírónak mondta volna maga Jony Ive, szó sincs. Arról meg főleg nincs, hogy mondjuk felhívták volna a dizájngurut. Ráadásul az egész cikknek persze ez csak egy apró részlete, ami arra próbál rámutatni, hogy ha az Apple tényleg dolgozik ilyesmin, akkor elképzelhető, hogy olyan divatos terméket tud a piacra dobni, mint amilyen például annak idején az iPod volt. Hiszen az iPod előtt az MP3-lejátszók szintén geek eszközök voltak, az Apple zenelejátszója azonban divatikonná vált.

Az tény és való, hogy ha valaki, akkor az Apple nagyon jó ebben: mindenki számára érthető, használható szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártanak, amik ráadásul nagyon szépek is, és képesek divatossá válni. Ha valóban dolgoznak órán, akkor van rá esély, hogy ilyen lesz. De én még mindig nem tudom, hogyan tudják ezt a kategóriát úgy megoldani, hogy tényleg egyedülálló és rendkívüli termék legyen belőle.

Gyorsan foglaljuk össze a jelenleg aktuális iWatch-pletykákat – hangsúlyoznám, hogy egyikre sincs semmiféle konkrét bizonyíték: szeptember 9-én mutatják majd be, de csak jövőre lehet kapni; többféle méretben és színben fog érkezni, hajlított kijelzővel; az ára várhatóan 120 ezer forint körül alakul majd; mindenféle szenzort kap, és aktívan együttműködik az iPhone 6-tal és az iOS 8-cal, igazából egy iPhone-kiegészítő lesz.

Bónuszként pedig íme pár koncepciókép, amiket Martin Hajek készített. Na ilyen biztos nem lesz az iWatch:

iWatch koncepció iWatch koncepció iWatch koncepció iWatch koncepció iWatch koncepció iWatch koncepció

 

Van még belőlük pár Martin weboldalán.

Források: The New York Times, 9to5Mac, AppleInsider, MacRumors. Az iWatch koncepcióképeket Martin Hajek készítette.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!