imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jony Ive: Steve személyében nekem volt a legjobb tanítóm


Az Apple vezető dizájnere a The New Yorker Tech Fest keretein belül vett részt egy szakmai hangvételű beszélgetésen. Itt többek között arról is mesélt, mi mindent tanított neki Steve Jobs, illetve hogy mit gondol azokról a hibákról, amik a tervezési folyamatok során felmerülnek, és milyen számára a világ legsikeresebb fogyasztói termékén, az iPhone-on dolgozni.

Jony Ive egy egészen érdekes figurája az Apple családnak. Főállásban az emberek számára legfontosabb kütyün, az iPhone-on munkálkodik, de ha úgy van, akkor szabadiddejében sci-fi fülhallgatót is tervez, sőt, az Apple Park kialakításánál is jelen volt. Ive úgy véli, a a legjobb mestertől tanult Steve Jobs személyében, aki nemcsak azt tanította meg neki, hogyan kell nemet mondani, de arra is, hogyan utasítson el olyan ötleteket, melyekhez személyes érzelmek kötik. Ezzel a gondolkodásmóddal sikerült elérnie az összpontosítás azon szintjére, amit Jobsnál senki más nem ismert jobban.

Még akkor is, ha valamire hatalmas szenvedéllyel gondolsz, összpontosítani annyit tesz, mint figyelmen kívül hagyni és félretenni azt.

Jony azt is megjegyezte: a mai napig küzd azzal, hogy Jobs mesteri képességei nyomdokába lépjen. Hozzátette, hogy Steve nem volt könnyű eset, de amikor David Remnick megkérdezte, hogy az Apple társalapítójának különös természete nem idegesítette-e, úgy felelt: emlékszik még azokra az időkre, amikor az Apple az életben maradásért küzdött. A helyzet keményebb volt, amiből Steve kirángatta az Apple-t, mint a szavai.

A dizájner szerint számtalan hibát vétettek az idők során, amik nem a lustaságból vagy az önelégültségből fakadtak, inkább voltak elkerülhetetlenek az igazán átütő sikerek eléréséhez. Emellett az olyan termékek tervezése közben, mint az iPhone X, szükség van nagy adag türelemre is, ugyanis a prototípusok kezdetben mindig csak egy darab tömbből indulnak, amit szépen-lassan a technológia fejlődésével megtöltenek tartalommal és létrejön a végeredmény.

Remnick arra kérte Jony Ive-ot, hogy emeljen ki egy olyan rossz döntést, ami emlékezetes a számára. Ive szerint nem ez a fontos kérdés, hanem az, hogy képesek-e Steve képességeivel élni és uralni a saját szenvedélyüket a lehető legjobb végeredmény érdekében. Ehhez még azt is hozzátette, hogy neki a termékeknél sokkal emlékezetesebbek a folyamatok, amik útján létrehoztak valami újat. Jony egyenesen Londonból érkezett meg Cupertinóba, ahol nagyon érdekesnek találta a társaságot, ezért maradt. Ma ő felel az Apple dizájncsapatáért, és a mai napig az ő érces hangja csendül fel az iPhone videók alatt.

Forrás: Apple Insider 123

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!