imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Jony Ive szerint ilyen lesz egy év múlva az iPhone X


Az Apple vezető dizájnere olyan jövőt vízionál, melyben az Apple jelenlegi zászlós hajója egy igazi, folyamatos változásra képes eszköz lesz. Legfrissebb nyilatkozatában kijelentette: az iPhone X hosszú távon olyan dolgokra lehet képes, melyekre ma még nem.

Több mint meglepő kijelentéseket tett Jony Ive, aki hosszú évek óta felel az Apple-termékek külleméért, illetve néhány éve az iOS kinézetét is az ő irányítása alatt fejlesztik az Apple dizájnerei.

A Wallpaper*-nek adott interjújában szóba került az iPhone X, mely jelentős változásokon ment keresztül az előző generációkhoz képest. Az Apple egy olyan eszközt valósított meg, mely az első iPhone fejlesztésekor még csak álomnak tűnt: egy teljes kijelzős telefont.

Egy év múlva már képes lehet olyan dolgokra, melyekre most még nem. Azt gondolom, ez bámulatos. Amikor majd visszatekintünk erre az időszakra, láthatjuk, mennyire fontos volt, főleg az általunk fejlesztett termékek szempontjából. – mondta Jony Ive az iPhone X-ről.

Szerinte figyelemreméltó, ahogyan a készülék a szoftverrel együtt formálódik, és így a fizikai termék is folyamatosan változik. Az ő szavait olvasván szinte azt is gondolhatnánk, hogy szoftver és hardver már-már azonos, vagy legalábbis nagyon hasonló természetű. Azonban, akármennyire van jó összhangban ez a kettő az Apple-termékek esetén, néha mégis olyan érzésünk lehet, mintha a különböző dizájnercsapatoknak nem sikerült volna egymás keze alá dolgozni.

Az Apple vezető dizájnere elmondta, nagyon izgatott az Apple Parkba költözés miatt, mert itt egy légtérben dolgozhatnak a sound designerek, a UI csapat és a telefonok kinézetét csiszoló brigád is. A világ vezető tech vállalatának nemcsak nap mint nap lépést kell tartania a versenyben, de előremutató újításokkal is elő kell állnia. Jony Ive úgy látja, néhány közülük épp most érett be, most kezdjük használni, míg más dolgok túlmutatnak a pillanatnyi technológiákon.

A tervezéskor az volt a feladatunk, hogy a dizájn ne állhasson semminek az útjába.

Azt gondolom ez sikerült is. Gondoljunk csak arra, ahogyan üzeneteket küldünk, vagy fényképeket készítünk, játszunk vagy a születő kiterjesztett valóság alkalmazásokat próbálgatjuk. Tíz évvel ezelőtt az első iPhone aligha lett volna alkalmas arra, hogy mindezt megtegyük. Valószínűleg még az iPhone X sem a végleges eszköz mindenhez, de egyre jobban közelít.

Forrás: Wallpaper*

Akár hiszed, akár nem, az iOS ikonjai mérnöki pontosságal készültek. Csakúgy, mint az iPhone-ok, melyek küllemének fejlődési lehetőségeiről már korábban is értekeztünk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!